STO FRAM: QPR kan få mye glede av Shaun Wright-Phillips utover i sesongen, men mot Newcastle var det ingen som klarte å bygge videre på kantspillerens skapende kraft.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/GLYN KIRK
STO FRAM: QPR kan få mye glede av Shaun Wright-Phillips utover i sesongen, men mot Newcastle var det ingen som klarte å bygge videre på kantspillerens skapende kraft.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/GLYN KIRKVis mer

Wright-Phillips-show til liten nytte

QPR sløste voldsomt med sjansene mot Newcastle.

(Dagbladet): QPR - Newcastle 0-0.

Med et eierskifte på tampen av overgangsvinduet, kom også nysigneringene på løpende bånd inn døra på Lofthus Road, og det var nærmest et ugjenkjennelig Queens Park Rangers-lag som tok imot Newcastle til den siste kampen i fjerde serierunde.

Før kampen var Joey Bartons debut trolig det store samtaleemnet på pressetribunen. Urokråka var ikke bare i startoppstillinga mot gamleklubben, hvor han gjorde seg uspiselig. QPR-manager Neil Warnock hadde atpåtil gjort ham til kaptein for forrige sesongs Championship-vinner.  

Da oppgjøret først kom i gang, handlet imidlertid det meste om en «duracellkanin» med fortid i både Manchester City og Chelsea.

Shaun Wright-Phillips er ett av flere mange nye ansikter i QPR-garderoben. 29-åringen har tidligere markert seg som et godt kjøp for klubber som vil opp og fram, og kan fort vise seg å bli en nøkkel for et lag med ambisjoner om å kjempe om mer enn mot nedrykk etter at malaysiske Tony Fernandes kjøpte aksjemajoriteten i klubben i august.

Ian Wrights adoptivsønn var et konstant uromoment ute på sin høyreside, og i løpet av den første halvtimen hadde han levert flere presise innlegg enn det hans nye lagkamerater hadde produsert på sine tre første kamper tilsammen, ifølge statistikk-  og analyseselskapet Opta.

De forholdsvis temposvake herrene Ryan Taylor og Fabricio Coloccini hadde sitt svare strev med å henge med i svingene da den fotrappe engelskmannen satte fart og utfordret.

Men det hjelper lite med god servering når det ikke er noen som er i stand til å omsette framspill i scoring i den andre enden av innleggene. Jay Bothroyd, Adel Taarabt og Alejandro Faurlin fikk alle mulighetene, men maktet ikke å ta vare på dem.

I en første omgang preget av skyhøyt tempo, enveiskjøring og ellevill sjansesløsing, var det smått utrolig at vertene ikke fikk uttelling.

Det voldsomme kjøret hadde åpenbart sin pris, for det ble en langt jevnere og tammere affære etter hvilen, og dermed ebbet det ut med en målløs poengdeling. Det er et resultat stadig ubeseirede Newcastle må si seg mest fornøyde med.