Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

FA-cup

Wycombe fra nivå fire sjokkerte Tottenham på White Hart Lane

Det så lenge ut til å gå mot en ny cupbombe i FA-cupens fjerde runde, men et selvmål reddet til slutt Tottenham på White Hart Lane.

TOMÅLSSCORER: Paul Hayes jubler for sitt andre mål mot Tottenham på White Hart Lane. Foto: Reuters / Darren Staples 
TOMÅLSSCORER: Paul Hayes jubler for sitt andre mål mot Tottenham på White Hart Lane. Foto: Reuters / Darren Staples  Vis mer
  • Tottenham - Wycombe 4-3 (0-2)

(Dagbladet): Tidligere i dag fikk vi en skikkelig bombe i FA-cupen da Liverpool røk ut mot Wolverhampton. På White Hart Lane holdte det på å smelle på nytt.

Wycombe ledet både 2-0 og 3-2, men måtte til slutt gi tapt for laget som er 69 plasser over dem i det engelske ligasystemet.

Harry Kane, Danny Rose, Jan Vertonghen, Toby Alderweireld, Christian Eriksen og Erik Lamela var ute av Tottenham-troppen, mens Hugo Lloris, Kyle Walker, Moussa Dembélé, Dele Alli og Victor Wanyama startet på benken.

Tomålsscorer

Wycombe fra League Two sjokkerte fra start. Allerede etter ett minutt headet Paul Hayes i tverrliggeren. 22 minutter senere traff samme Hayes bedre. Fra 13 meter satte han inn 1-0 til Wycombe med en herlig suser på hel volley.

Livet fortsatte å leke for Hayes, som er en slags legende i Football League (Championship, League One og League Two) med 400 kamper for ti forskjellige klubber siden 2001/2002-sesongen.

Etter 36 minutter satte han inn sin andre for dagen. 2-0-scoringen kom på et straffespark som Sam Wood skaffet i duell med den klønete 19-åringen Cameron Carter-Vickers.

Hjemmefansen buet ut sine egne da lagene tuslet inn i garderoben etter 45 minutter.

Tallenes tale i første omgang: 80-20 i ballbesittelse, men 2-4 i skudd på mål.

Reddet av innbytterne

Et kvarter ut i andre omgang reduserte Tottenham da Heung-min Son banket kula i garnet fra skrå vinkel.

Like etter ble Dele Alli og Moussa Dembélé satt inn. Og kun tre minutter etter dobbelbyttet var det balanse i regnskapet på White Hart Lane.

Vincent Janssen ble felt, fikk straffe, og satte den selv. Hans første mål siden oktober. Han har scoret fire mål for Tottenham; alle fire har kommet på straffe.

Seks minutter før slutt var Wycombe tilbake i ledelsen. 36-åringen Garry Thompson stanget ballen i mål etter et praktfullt forarbeid av Myles Weston.

- En klassisk scoring som tilhører den gamle, engelske skolen, sa TV 2-kommentator Endre Olav Osnes.

Wycombes supportere begynte nok for alvor å drømme om avansement på dette tidspunktet. Men så dukket innbytter Dele Alli opp etter et grusomt utspark av Wycombe-keeper Jamal Blackman. Alene med nevnte Blackman satte han enkelt inn 3-3 ett minutt før slutt.

Og så - syv minutter på overtid - var Son frempå igjen. Han slo inn fra kort hold. Joe Jacobson prøvde å klarere, men endte med å sette ballen i eget mål på håpløst vis.

Dermed 4-3 og avansement til femte runde for Tottenham.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling