Wycombe sjokkerte England

Leicester: Wycombes Paul McCarthy og Roy Essandoh senket Leicester. Sjokkseieren sendte laget fra midten av 2. divisjon til semifinale i FA-cupen.

Fra midten av 2. divisjonstabellen til FA-cupsemifinale. Lørdag laget Wycombe bølger i engelsk fotball da Leicester røk ut på overtidsmål.

Det er lenge siden et så svakt ligaplassert lag rykket inn i FA-cupsemifinaleoppsettet. At Lawrie Sanchez er sjef for laget, er neppe noen tilfeldighet.

Sanchez er spilleren som i 1988 fikk Liverpool-fansen til å gråte bitre tårer da nederlagsdømte Wimbledon vant FA-cupfinalen. Nå vil han gjerne bli husket for noe annet. Wycombes klatring i årets cup er i alle fall en begynnelse.

- Dette er turneringen for heltene. I dag hadde vi seks angripere på skadelisten, og ble nødt for å kaste Roy Essandoh inn mot slutten. Nå er han helten, sa Sanchez.

Ghaneseren er kontraktløs igjen kommende onsdag. Han er på toukerskontrakt.

Men det ble dramatisk for mannskapet fra 2. divisjon da de skulle stoppe Leicester på Filbert Street.

90. minutt

Essandoh ventet til det 90. minutt med å score seiersmålet lørdag, etter at gjestene også begynte med å lede. Da var det Paul McCarthy som befordret Steve Browns pasning i buret.

Kanonheadingen fra Essandoh sørget for vill jubel i borteleiren etter at Muzzy Izzet utlignet etter 67 spilte minutter.

- Jeg kjenner ikke engang spillerne skikkelig. Jeg husker ikke målet, bare at jeg var bestemt på å få ballen inn, sa en jublende Essandoh etterpå.

Wycombe har gått fra 1000 til 20 i odds for å vinne FA-cupen.

- Vi var ikke heldige mot Leicester. Vi burde hatt en straffe, og en slik dommerfeil kan koste oss millioner. Men vi er et lag for de store anledninger, og kom tilbake, sa Sanchez.

På Highbury var det en helt vanlig dag på jobben for Arsene Wengers mannskap da de banket Henning Bergs og Stig Inge Bjørnebyes Blackburn. Allerede etter 1. omgang sto det 3-0, og da gadd ikke Arsenal mer.

75 sekunder

At mesterliga er viktigere enn et FA-cupmøte med et overkommelig 1. divisjonslag, beviste Wenger da han plasserte landsmennene Thierry Henry og Patrick Vieira på benken fra start. Onsdag møter londonklubben Bayern München til avgjørende kamp.

Likevel trengte ikke Sylvain Wiltord mer enn 75 sekunder på å legge inn ledermålet bak amerikanske Brad Friedel. Dermed scoret franskmannen sitt sjette mål på fire kamper. Deretter tok kaptein Tony Adams kommandoen på en corner og sørget for 2-0. Robert Pires slo spikeren i kista før hvilen kom til Highbury.

Søndag avgjøres hvem de to siste semifinalistene skal være, når lokalderbyet Tranmere - Liverpool går i Birkenhead før West Ham møter Tottenham i et hovedstadsoppgjør.

Anfield-laget jakter sin andre cuptittel for sesongen etter 5-4 på straffer mot Birmingham i ligacupfinalen i forrige måned. Går de videre, kan det være duket for nok et Lawrie Sanchez-møte.

I eliteserien vant Aston Villa 2-1 over Ipswich lørdag. Det var tredjeplasserte Ipswichs 11. tap for sesongen, noe som er flest av de ti øverste lagene. Julian Joachim scoret begge for Villa.

(NTB)

SENSASJON:Roy Essandoh header inn vinnermålet med ett minutt igjen av kampen mot Leicester.