Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

X-faktoren som kan ryste gigantene

Det handler ikke lenger om bare to lag i Spania.

UTFORDRER STORGUTTA Atlético Madrid deler førsteplassen i Primera Division før helgens runde. Kan villmannen Diego Costa skyte hovedstadslaget til gull? Det håper i alle fall lagkamerat Diego Godin. Foto: AP Photo/Andres Kudacki.
UTFORDRER STORGUTTA Atlético Madrid deler førsteplassen i Primera Division før helgens runde. Kan villmannen Diego Costa skyte hovedstadslaget til gull? Det håper i alle fall lagkamerat Diego Godin. Foto: AP Photo/Andres Kudacki. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Spanske La Liga er uhyre jevn. Atlético Madrid har vist at penger ikke betyr alt. Med råskap, vinnervilje og fryktløshet utfordrer de nå Barcelona og Real Madrid. 

Bare én gang i løpet av de ti siste åra har Barcelona og Real Madrids enorme dominans blitt brutt. Avviket fra det som har blitt normalen skjedde i 2007/2008-sesongen, da Villareal endte som Spanias nest beste lag. Alle de andre sesongene har de to gigantene gjort opp tabellens to gjeveste plasser seg imellom. 

- Mange trodde det måtte en økonomisk revolusjon til for å utfordre La Ligas to giganter. Man hadde nærmest akseptert at Barcelona og Real Madrid utgjorde en egen liga, sier C Mores La Liga-kommentator Magnar Kvalvik til Dagbladet.

Spenningen økes Som Celtic og Glasgow Rangers i Skottland, har Barcelona og Real Madrid gjort sitt til at Spania ble kjent for å ha en «tolagsliga». Men nå er noe skjedd. Atlético Madrid har gått fra å være en storklubb med potensial, til en veldreven poengmaskin med et berettiget håp om å sikre seg landets gjeveste trofé.

- Det har kommet en X-faktor inn i tetstriden - en «underdog» som folk heier litt ekstra på. Det er med på å gjøre det hele mer spennende, sier C More-ekspert Petter Veland til Dagbladet.

- Uvirkelig 20 runder er spilt. 18 gjenstår. Bare fem mål skiller Barcelona og Atlético på toppen av tabellen. Poenget bak, på 50, ligger Real Madrid. Det ligger an til å bli en formidabel siste halvdel på sesongen.

- Det er tre lag som lever opp til forventningene og vel så det - men det er Atlético som overrasker. De leverer uvirkelige seiersrekker som Barcelona og Real Madrid har gjort oss vant med. Man blir nesten litt stum av å tenke på det, sier Kvalvik.

Tidligere Celta Vigo- og Alavés-spiller Dan Eggen følger fremdeles den spanske ligaen tett. Han er mektig imponert over trener Diego Simeones kontringssterke mannskap.

- Lagets prestasjoner bygger på stram organisering, en unik lagånd og en enorm guts, sier Eggen til Dagbladet.

Blir jevnt Den pensjonerte midtstopperen tror likevel ikke at villmannen Diego Costa klarer å skyte Atlético til seriegull. Til det mener Eggen troppens bredde er for smal, og holder selv Barcelona som favoritt.

Tipset deler han med Kvalvik. Kommentatoren tror også at Lionel Messi og hans lagkamerater snyter Madrid-klubbene for troféet.

TILBAKE:  Lionel Messi har vært skader store deler av sesongen, men har nå returnert til spill. REUTERS/Sergio Perez
TILBAKE: Lionel Messi har vært skader store deler av sesongen, men har nå returnert til spill. REUTERS/Sergio Perez Vis mer

- Jeg ser på det som en kamp mellom tre lag, men jeg står ved Barcelona, som jeg tippet før sesongstart. Det er de som har vist den største offensive bredden.

Veland holder på sin side Cristiano Ronaldo og Real Madrid som favoritt. Eksperten peker samtidig på to ting som blir avgjørende: Hvem som takler det tøffe kampprogrammet best og hvem som scorer flest av målgarantistene Messi, Ronaldo og Costa.

- Hvem som vinner toppscorerduellen er en utrolig viktig faktor - om ikke den aller viktigste. Hvert eneste poengtap kan bli skjebnesvangert, mener Veland.

 VIL VINNE:  Cristiano Ronaldo og Real Madrid er C More-ekspert Petter Velands favoritt til seriemesterskapet. Foto: EPA/KIKO HUESCA
VIL VINNE: Cristiano Ronaldo og Real Madrid er C More-ekspert Petter Velands favoritt til seriemesterskapet. Foto: EPA/KIKO HUESCA Vis mer
Hele Norges coronakart