X-faktoren som kan ryste gigantene

Det handler ikke lenger om bare to lag i Spania.

UTFORDRER STORGUTTA Atlético Madrid deler førsteplassen i Primera Division før helgens runde. Kan villmannen Diego Costa skyte hovedstadslaget til gull? Det håper i alle fall lagkamerat Diego Godin. Foto: AP Photo/Andres Kudacki.
UTFORDRER STORGUTTA Atlético Madrid deler førsteplassen i Primera Division før helgens runde. Kan villmannen Diego Costa skyte hovedstadslaget til gull? Det håper i alle fall lagkamerat Diego Godin. Foto: AP Photo/Andres Kudacki. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Spanske La Liga er uhyre jevn. Atlético Madrid har vist at penger ikke betyr alt. Med råskap, vinnervilje og fryktløshet utfordrer de nå Barcelona og Real Madrid. 

Bare én gang i løpet av de ti siste åra har Barcelona og Real Madrids enorme dominans blitt brutt. Avviket fra det som har blitt normalen skjedde i 2007/2008-sesongen, da Villareal endte som Spanias nest beste lag. Alle de andre sesongene har de to gigantene gjort opp tabellens to gjeveste plasser seg imellom. 

- Mange trodde det måtte en økonomisk revolusjon til for å utfordre La Ligas to giganter. Man hadde nærmest akseptert at Barcelona og Real Madrid utgjorde en egen liga, sier C Mores La Liga-kommentator Magnar Kvalvik til Dagbladet.

Spenningen økes Som Celtic og Glasgow Rangers i Skottland, har Barcelona og Real Madrid gjort sitt til at Spania ble kjent for å ha en «tolagsliga». Men nå er noe skjedd. Atlético Madrid har gått fra å være en storklubb med potensial, til en veldreven poengmaskin med et berettiget håp om å sikre seg landets gjeveste trofé.

- Det har kommet en X-faktor inn i tetstriden - en «underdog» som folk heier litt ekstra på. Det er med på å gjøre det hele mer spennende, sier C More-ekspert Petter Veland til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer