<strong>OSLO-X-GAMES I FARE:</strong> X-Games i Oslo kan bli stanset. På bildet er X-Games-utøveren Andreas Håtveit i aksjon i Aspen i 2008. Foto: Arnt E. Folvik


Foto:Arnt E. Folvik/Dagbladet
OSLO-X-GAMES I FARE: X-Games i Oslo kan bli stanset. På bildet er X-Games-utøveren Andreas Håtveit i aksjon i Aspen i 2008. Foto: Arnt E. Folvik Foto:Arnt E. Folvik/Dagbladet Vis mer

X-Games i Oslo kan bli stanset

Ekstremsportsarrangementet X-Games i Oslo neste vinter kan bli stanset ettersom regelverket for statsstøtte er brutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Oslo bystyre vedtok onsdag å støtte arrangementet med 42 millioner kroner, noe som gjorde at Oslo tok et langt skritt mot å arrangere kjempearrangementet neste vinter.

Men før vedtaket informerte næringsbyråd Hallstein Bjercke (V) bystyrerepresentantene om at kommuneadvokatens foreløpige vurdering er at tildelingen kan være i strid med reglementet for statsstøtte, skriver Dagens Næringsliv.

Bjercke sier kommuneadvokaten mener det er en risiko for at ESA vil overprøve støtten til X-Games.

- Jeg fant det riktig å orientere bystyret om dette, sier Bjercke og legger til at han ikke ser på dette som dramatisk siden bystyrets vedtak sier at ingen penger vil bli utbetalt før de juridiske sidene ved saken er avklart.

Det er TV 2 som er arrangør, og dersom regelverket ikke er brutt, kan kanalen begynne å jobbe fram en formell avtale med den amerikanske TV-giganten ESPN.

Dersom Oslo får X-Games, vil arrangementet finne sted fra 24. til 28. februar i 2016. I år var det Buttermilk Mountain i Aspen, Colorado som arrangerte X-Games.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer