ENIGE: X-Games og Antidoping Norge er enige om en avtale om et antidopingprogram som vil bli iverksatt dersom det blir X-Games i Norge i 2017, skriver TV 2. Foto: Thomas Rasmus Skaug
ENIGE: X-Games og Antidoping Norge er enige om en avtale om et antidopingprogram som vil bli iverksatt dersom det blir X-Games i Norge i 2017, skriver TV 2. Foto: Thomas Rasmus SkaugVis mer

X-Games og Antidoping Norge enige om avtale

Et antidopingprogram som vil bli iverksatt dersom det blir X-Games i Norge i 2017.

X-Games og Antidoping Norge er enige om en avtale om et antidopingprogram som vil bli iverksatt dersom det blir X-Games i Norge i 2017, skriver TV 2.

«Avtalen innebærer at det gjennomføres et antidopingprogram under X Games Norge i tråd med bestemmelsene til Verdens antidopingbyrå (WADA). Dette omfatter testing i konkurranse på lik linje med store internasjonale mesterskap, og holdningsskapende arbeid. Avtalen gjelder for alle snowboard- og skiutøvere, og den forutsetter at arrangementet blir finansiert og besluttet gjennomført», står det i en pressemelding.

- Dette var helt avgjørende å få til, sier Henning Andersen i produksjonsselskapet SAHR, til kanalen.

- Vi er stolte av å kunne få være pioner ved å fremme antidopingarbeidet i et stort arrangement som X Games Norge, sier Andersen.

Saken fikk mye oppmerksomhet da Norges Skiforbund trakk seg fra avtalen de hadde med TV 2 og medarrangør ESPN under X-Games tidligere i år. Antidoping Norge stilte seg kritisk til at utøverne ikke kunne dopingtestes i konkurranser under arrangementet.

WADA-koden innebærer at utøverne skal kunne testes i konkurranser. Ettersom X Games ikke står på den internasjonale terminlisten er det opp til arrangørene selv å skaffe hjemmel som sier at utøverne skal kunne testes. Det har ikke TV 2s medarrangør ESPN skaffet.

Derfor kunne utøverne kun testes utenfor konkurranse.

Antidoping Norge og Anders Solheim er nå glade for å endelig være i mål med dopingreglementet.

- Vi har lagt historien bak oss og ser fremover. Dette er nybrottsarbeid. Vi er glade for at vi har ESPN sin fulle tilslutning til et antidopingprogram i henhold til WADA-koden, og at det blir et av de første actionsport-arrarrangementene som følger dette.

(NTB)