X-Games og Antidoping Norge enige om avtale

Et antidopingprogram som vil bli iverksatt dersom det blir X-Games i Norge i 2017.

ENIGE: X-Games og Antidoping Norge er enige om en avtale om et antidopingprogram som vil bli iverksatt dersom det blir X-Games i Norge i 2017, skriver TV 2. Foto: Thomas Rasmus Skaug
ENIGE: X-Games og Antidoping Norge er enige om en avtale om et antidopingprogram som vil bli iverksatt dersom det blir X-Games i Norge i 2017, skriver TV 2. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

X-Games og Antidoping Norge er enige om en avtale om et antidopingprogram som vil bli iverksatt dersom det blir X-Games i Norge i 2017, skriver TV 2.

«Avtalen innebærer at det gjennomføres et antidopingprogram under X Games Norge i tråd med bestemmelsene til Verdens antidopingbyrå (WADA). Dette omfatter testing i konkurranse på lik linje med store internasjonale mesterskap, og holdningsskapende arbeid. Avtalen gjelder for alle snowboard- og skiutøvere, og den forutsetter at arrangementet blir finansiert og besluttet gjennomført», står det i en pressemelding.

- Dette var helt avgjørende å få til, sier Henning Andersen i produksjonsselskapet SAHR, til kanalen.

- Vi er stolte av å kunne få være pioner ved å fremme antidopingarbeidet i et stort arrangement som X Games Norge, sier Andersen.

Saken fikk mye oppmerksomhet da Norges Skiforbund trakk seg fra avtalen de hadde med TV 2 og medarrangør ESPN under X-Games tidligere i år. Antidoping Norge stilte seg kritisk til at utøverne ikke kunne dopingtestes i konkurranser under arrangementet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer