Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Xabi Alonso viste gamle takter med vanvittig scoring

Skjøt fra 30 meter.

(Dagbladet): I kveld ble de fire første åttedelsfinalene i den tyske cupen unnagjort, og den største favoritten var - som alltid - Bayern München.

Josep Guardiolas suverene mannskap møtte bundesligalaget Darmstadt, men ettersom de røde stilte med et tilnærmet toppet lag forventet de aller fleste målfest på Allianz Arena.

Det fikk de ikke, i hvert fall ikke i ordets vanlige forstand. Kampen endte nemlig bare 1-0 til Bayern, men matchens eneste mål ble en fest i seg selv.

En drøm av en scoring 40 minutter var spilt da Darmstadt klarerte en corner fra høyre. Ballen gikk ut mot midtbaneankeret Xabi Alonso, som hadde plassert seg sentralt omtrent 30 meter fra mål.

Spanjolen la ballen til rette for seg selv med et touch og dro så til på halv volley. Ballen fikk en herlig dupp og datt ned helt oppi i det venstre krysset bak Darmstadt-keeper Christian Mathenia.

PASSENDE FEIRING: Lagkompisene tok helt av etter Alonsos rakett mot Darmstadt. Foto: EPA / ANDREAS GEBERT / NTB Scanpix
PASSENDE FEIRING: Lagkompisene tok helt av etter Alonsos rakett mot Darmstadt. Foto: EPA / ANDREAS GEBERT / NTB Scanpix Vis mer

For å si det mildt: Det var en vanvittig scoring. Et mål som alle som noensinne har sparket en fotball drømmer om å score.

Som i Liverpool-tida Og samtidig fikk det tankene til å gå tilbake til tida da Xabi Alonso scoret på flere herlige langskudd for Liverpool i Premier League.

34-åringens høyrefot ble så fryktet i England at det nesten ikke kom som noen overraskelse da han scoret fra egen banehalvdel.

I kveld viste han åpenbart at han fortsatt kan. Et Bayern-lag som leder Bundesliga relativt klart og er klar for åttedelsfinale i Champions League sprudlet ikke, men Alonsos scoring var verdt inngangspengene alene.

Bayer Leverkusen tok seg også videre til cupkvartfinale i kveld, etter å ha slått Unterhaching 3-1 borte.

TAPTE:  Håvard Nordtveit (i midten) og Borussia Mönchengladbach gikk på en smell i den tyske cupen i kveld. Foto: REUTERS / Ina Fassbender / NTB Scanpix
TAPTE: Håvard Nordtveit (i midten) og Borussia Mönchengladbach gikk på en smell i den tyske cupen i kveld. Foto: REUTERS / Ina Fassbender / NTB Scanpix Vis mer

FC Heidenheim slo Erzgebirge Aue 2-0 borte, mens Håvard Nordtveit spilte hele kampen da Borussia Mönchengladbach gikk på et overraskende 3-4-hjemmetap mot Werder Bremen.

• De fire siste åttedelsfinalene i den tyske cupen spilles i morgen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media