Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Xavi ga Real-sjefen en impotent følelse

Herjet i El Clasico.

ARKITEKTEN: Xavi var den store arkitekten på Santiago Bernabeu i går, og han spilte fram Lionel Messi flere ganger. Foto: REUTERS
ARKITEKTEN: Xavi var den store arkitekten på Santiago Bernabeu i går, og han spilte fram Lionel Messi flere ganger. Foto: REUTERS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): På forhånd handlet alt om Lionel Messi - og litt om Cristiano Ronaldo, da - men i realiteten var det en annen spiller som avgjorde gårsdagens El Clasico.

Messi scoret førstemålet til Barcelona i 2-0-seieren, men kampens store spiller var pasningsgeniet Xavi.

Han spilte lekkert fram til Messi-målet og gjorde det samme igjen da Pedro scoret det andre.

Xavi avgjorde- Avgjørelsen var de to pasningene til Xavi, som vant kampen for dem, sier Real Madrids Alvaro Arbeloa.

Barcelona leder nå La Liga med tre poeng, men dette er tilsvarende fire - på grunn av det spanske poengsystemet. Ved poenglikhet er det innbyrdes oppgjør som teller - og Barca har seks poeng i kampene mot Real.

Dermed må Barcelona tape poeng i minst to av de sju siste seriekampene, for at hovedstadslaget skal han noen sjanse.

TAKKER FOR PASNINGENE: Pedro og Lionel Messi scoret målene. Xavi sto for regien. Foto: AP
TAKKER FOR PASNINGENE: Pedro og Lionel Messi scoret målene. Xavi sto for regien. Foto: AP Vis mer

Det er ikke rart Real-trener Manuel Pellegrini er oppgitt.

- Jeg er frustrert og føler meg impotent, sier han ifølge AS.

Risikerer sparkenIkke bare er det store sjanser for at seriegullet glapp på Santiago Bernabeu i går kveld, tapet kan også føre til at Pellegrini mister jobben. Real Madrid-trenerne sitter ikke lenge i sjefstolen uten trofeer. En åttendelsfinale i Champions League og en andreplass i La Liga (etter to tap for Barcelona) er langt fra godt nok.

Ifølge Associated Press nekter imidlertid Pellegrini å snakke om sin egen framtid.

- Vi kunne fått mer ut av dette. Barcelona spilte ikke som de har gjort i en del av de andre kampene i det siste, men de scoret først og det gjorde dem sterkere. Vi har mer inne, som vi ikke fikk ut, sier Pellegrini.

Som tross nederlaget ikke har gitt opp tittelen.

TRYGG OG UTRYGG: Pep Guardiola sitter trygt som få andre trenere, mens Manuel Pellegrini går ei usikker framtid i møte - dersom ikke Barcelona går på et par smeller som gjør at Real Madrid klarer å hale i land seriegullet. Foto: AP
TRYGG OG UTRYGG: Pep Guardiola sitter trygt som få andre trenere, mens Manuel Pellegrini går ei usikker framtid i møte - dersom ikke Barcelona går på et par smeller som gjør at Real Madrid klarer å hale i land seriegullet. Foto: AP Vis mer

- Det er 21 poeng igjen å spille om og vi skal tvinge Barcelona til å måtte vinne alle sine kamper. Jeg tror ikke mesteren ble kronet i kveld, sier chileneren.

- Vi utnyttet sjanseneIkke bare spilte Xavi fram målscorerne ved to anledninger i går, han dro også et par andre strålende pasninger fram fra hatten - som Messi kunne omsatt i scoringer.

Ukas mest omtalte fotballspiller var som vanlig nøktern i sine beskrivelser av opplevelsen på Santiago Bernabeu.

- Ligaen er ikke avgjort ennå, vi har noen tøffe kamper igjen. Vi må bare gjøre jobben på banen, som vi gjorde i kveld, og fortsette å skrive historie. Vi viste at vi er overlegne hvem som helst, dersom vi ønsker å være det, sier Messi ifølge nyhetsbyrået AFP.

Barcelona vant alt i fjor, og kan vinne både serien og Champions League denne sesongen. Mye skal gå galt om de ikke vinner La Liga, og i Europa venter Inter i semifinalene.

For Pellegrini venter det trolig bare kjeft.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!