Xavi hyller motspiller Diego etter supermål

- Atletico Madrid svever på en sky, sier ekspert.

• Barcelona - Atletico 1-1 (0-0)

(Dagbladet): Barcelona og Atletico Madrid spilte 1-1 i lagenes første møte i kvartfinalen i Champions League.

Madrid-laget nekter å tape mot den spanske giganten og står med fire strake kamper uten tap innbyrdes. 1-1, 0-0, 0-0 og 1-1 i kveld viser de fire siste møtene.

- Atletico Madrid svever på en sky og har en utrolig vinnermentalitet. De kan vinne - og spille jevnt - mot hvilket som helst lag i verden. Det de gjør er utrolig imponerende, sier CMores La Liga-ekspert Petter Veland til Dagbladet.

Kveldens store snakkis var en kanonscoring, signert Atletico-innbytter Diego Ribas da Cunha.

1-1-MÅLET:  Neymar feirer 1-1-målet mot Atletico. Foto:   AFP PHOTO/ LLUIS GENE
1-1-MÅLET: Neymar feirer 1-1-målet mot Atletico. Foto: AFP PHOTO/ LLUIS GENE Vis mer

Navnebror og toppscorer Diego Costa måtte gi seg etter en halvtime med skade. Og innbytter Diego Ribas benyttet anledningen til å vise seg fram.

- Dette resultatet er ikke bra. Vi fortjente mer, men Diegos scoring var fantastisk. Heldigvis scoret også vi, og dette er helt åpent, sier Barcelona-spiller Xavi, ifølge Football-Espana.

- Kjempet hardt Atletico Madrid og Diego sjokkerte Nou Camp-publikummet med å ta ledelsen etter 56 minutter, men Neymar slo tilbake og sørget for 1-1 kvarteret senere.

- Vi kjempet hardt. Barcelona har mye kvalitet i laget, men vi trodde på oss selv. Vi er alle spente før returkampen og vi skal gi alt på Calderon, sier Atletico-spiller Tiago.

Returkampen spilles onsdag neste uke - og der Barcelona score minst ett.

- Atletico Madrid fikk kampen inn i sitt spor den første timen, men så tok kreftene slutt. På papiret er Barcelona bedre enn motstanderen, men innstillingen og mentaliteten til Madrid-laget er fantastisk. Der har manager Diego Simeone gjort en kjempejobb, sier Petter Veland.

KJEMPEMISS: David Villa depper etter en bom tidlig i kampen. Foto:  EPA/ALEJANDRO GARCIA
KJEMPEMISS: David Villa depper etter en bom tidlig i kampen. Foto: EPA/ALEJANDRO GARCIA Vis mer

- Han klarer å skvise hver minste dråpe ut av dette laget. Barcelona har erfaringen og er favoritter, men den jobben Atletico Madrid legger ned er imponerende, sier Veland.

Nesten for Villa Atletico Madrid yppet seg i starten av kampen og den gamle Barcelona-spissen David Villa fikk en kjempesjanse til å sende gjestene i føringen etter bare fire minutter.

Barca-keeper Pinto slurvet etter et tilbakespill. Atletico fanget ballen, som etter hvert havnet hos Villa på ti meter.

Villa vendte opp og skjøt, men rett utenfor stolpen til Barcelona. Nære, men svakt av den spanske spissen.

Barcelona skapte lite det første kvarteret og Andres Iniesta kom til lagets første store sjanse etter rundt 20 minutter.

Lionel Messi driblet to spillere - og serverte en strøken ball i bakrommet til lagkameraten. Plutselig var Iniesta helt alene, men en Atletico-forsvarer kastet seg ned og blokkerte forsøket.

Costa-smell Atleticos toppscorer Diego Costa var usikker før kampen, men til glede for bortefansen startet målmaskinen.

SKUFFET: Barcelonas Xavi Hernandez i duell med  Atleticos Tiago. Foto: AP Photo/Emilio Morenatti
SKUFFET: Barcelonas Xavi Hernandez i duell med Atleticos Tiago. Foto: AP Photo/Emilio Morenatti Vis mer

Men lykken varte bare i rundt halvtimen.

Costa signaliserte til benken at han slet med en vond fot - og gikk skuffet av banen allerede i første omgang.

Etter at spissen måtte byttes ut tok vertene over banespillet for alvor. Barcelona skapte likevel ikke de helt store sjansene før pause, men hadde 62 prosent possession.

Diego-kanon Det ble ikke skapt en eneste stor sjanse de første ti minuttene etter pause - og mange på tribunen fryktet nok lagenes tredje strake 0-0-kamp innbyrdes.

Men så smalt det plutselig - bokstavelig talt - fra Diego.

Den brasilianske innbytteren banket til fra 20-25 meter etter et raskt frispark. Fra litt skrå vinkel limte han ballen i det nærmest hjørnet til 0-1.

SKADD: Atletico Madrids toppscorer Diego Costa måtte ut etter bare en halvtime. Foto: REUTERS/Albert Gea
SKADD: Atletico Madrids toppscorer Diego Costa måtte ut etter bare en halvtime. Foto: REUTERS/Albert Gea Vis mer

En fantastisk prestasjon. Diego vendte bort en Barcelona-spiller, før han overrasket Barcelona-keeper Pinto med et prosjektil av et langskudd.

Tente Barca Men etter scoringen skjønte Barcelona alvoret, og 15 minutter senere var det Neymar som satte inn 1-1 etter et klassisk Barcelona-angrep.

Andres Iniesta slo en genial pasning i bakrommet, mellom back og midtstopper. Neymar var på løp, og fra skrått hold skrudde han inn 1-1 i det lengste hjørnet.

Dermed endte kampen 1-1.

PS: Ja, Lionel Messi spilte hele kampen for Barcelona.

SUPERMÅL: Atletico Madrids Diego Ribas satte inn 0-1 på selveste Nou Camp og overrasket Barcelona med et langskudd. Foto: REUTERS/Albert Gea
SUPERMÅL: Atletico Madrids Diego Ribas satte inn 0-1 på selveste Nou Camp og overrasket Barcelona med et langskudd. Foto: REUTERS/Albert Gea Vis mer