Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Xavi stempler Real Madrid som patetiske

- Vi skal være overlegne igjen.

GA GUARDIOLA APPLAUS: Xavi gikk langt i å bekrefte at Pep Guardiola ble møtt med applaus fra spillergruppa etter utblåsningen mot José Mourinho i forrige uke. Foto: AFP PHOTO/LLUIS GENE
GA GUARDIOLA APPLAUS: Xavi gikk langt i å bekrefte at Pep Guardiola ble møtt med applaus fra spillergruppa etter utblåsningen mot José Mourinho i forrige uke. Foto: AFP PHOTO/LLUIS GENE Vis mer

Direkte i livestudio kl. 20.45: Barcelona - Real Madrid

(Dagbladet): Xavi hevdet det ikke bare var en seier for Barcelona, men en seier for fotballen da Real Madrid ble slått 0-2 på Santiago Bernabeu sist onsdag.

En slik uttalelse kunne normalt skapt en god del overskrifter, men denne gangen druknet det nærmest i alle de andre kontoversene som preget den første semifinalen mellom de to spanske gigantene.

Skittkastingen har fortsatt med en sånn intensitet at returoppgjøret på Camp Nou er blitt til noe mer enn en fotballkamp. Xavi velger normalt å la beina snakke, men under gårsdagens pressekonferanse greide heller ikke han å tone ned konflikten som har oppstått.

Først gikk han langt i å bekrefte at trener Pep Guardiola ble møtt med applaus da han returnerte til spillerhotellet etter å ha gått verbalt i strupen på José Mourinho sist uke.

- Bra. Det var på tide at noen reiste seg og tok igjen, sa Xavi.

- Det er patetisk
Og da en journalist spurte om hva han mente om Real Madrids klage til UEFA, der de ba om at seks Barcelona-spillere ble utestengt for «bevisst usportslig oppførsel», var midtbanegeneralen krass.

- Det er patetisk. Barcelona har alltid vist eksemplarisk oppførsel, og disse påstandene er helt grunnløse. Det er derfor UEFA har avvist dem, svarte han ifølge marca.com.

Xavi synes det er mer betenkelig at Real Madrid lot gresset på Santiago Bernabeu vokse seg langt til de to hjemmekampene mot Barcelona den siste måneden, uten å vanne det, for å hindre gjestenes pasningsspill.

- Jeg tror fansen liker å se attraktiv fotball på en strøken matte, i stedet for at gresset er langt og banen hard. Det er beklagelig at det ikke finnes regler for slikt. Det finnes regler mot øreringer, smykker og drakter, men ikke for hvordan banen skal se ut, sier han.

Dusjet ned Mourinho
På Camp Nou blir i hvert fall gresset slik Barcelona ønsker. Og vanningen er ikke noe problem - spør bare José Mourinho og Inter-spillerne etter at de tok seg til finalen i fjor. Etter at sluttsignalet var gått, og Mourinho hadde stormet banen i jubelrus, skrudde Barcelona på sprinklersystemet. Uten at det hemmet den italienske gleden det minste.

Inter kom imidlertid med en 3-1-ledelse i bagasjen fra den første semifinalen. Real Madrid må hente inn 0-2, og det er en ganske så usannsynlig oppgave.

Mourinhos menn må i hvert fall vise en helt annen angrepsvilje enn de gjorde i den første kampen, og det kan passe Barcelona bra. Xavi sier folk bare kan glemme at de vil ri på ledelsen sin.

REFSER FEIGE MADRID: - De har vært ultradefensive de tre siste gangene de har møtt oss, mener Xavi. Foto: AFP PHOTO / LLUIS GENE
REFSER FEIGE MADRID: - De har vært ultradefensive de tre siste gangene de har møtt oss, mener Xavi. Foto: AFP PHOTO / LLUIS GENE Vis mer

- Vi kan bare angripe. Fansen vår ville ikke godtatt noe annet. Vi må være trofast mot stilen vår, sier han ifølge AS.

I den første kampen hadde Barcelona ballen i rundt 70 prosent av tida. Xavi ønsker å gjenta den bedriften.

- Vi må prøve å dominere banespillet, det er nøkkelen. Vi skal være overlegne igjen.

- Forventer du å se et annet Real Madrid?

- Resultatet i den første kampen tvinger dem til å satse. I de siste tre kampene har vi hatt ballen hele tida, mens de har vært ultradefensive. De bør være litt mer ambisiøse. Treneren deres sa at 0-0 i hjemmekampen ville være et godt resultat. Slikt er ganske overraskende å høre, sier Xavi.

I kveld må Real Madrid score minst tre for å gå videre.

Det høres nesten umulig ut. Men denne gangen må de i hvert fall prøve.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media