Yakubu blir med Everton til Bergen

Selv om britene ikke bryr seg voldsomt om Uefacupen.

(Dagbladet.no): Everton er på 4. plass i Premier League. I morgen skal Brann forsøke det Chelsea ikke klarte tidligere i sesongen.

Å slå David Moyes menn på hjemmebane.

Det blir ikke lettere dersom Everton-toppscorer Ayegbeni Yakubu starter på Brann stadion. Ifølge britiske aviser i dag er nigerianeren tilgitt etter at han ba om unnskyldning for sein retur fra Afrikamesterskapet.

Spissen slipper unna med drøyt 900 000 kroner i bot, og tribunesliting sist helg.

Ifølge lokalavisa Liverpool Daily Post er nigerianeren med på flyet som setter kursen mot Norge i dag. Lagkameratene hans skal ha bidratt til Moyes\' beslutning om å ta med spissen.

- Vi er så glade i Yak. Han har påvirket oss positivt. Ikke bare med målene han scorer, men også i garderoben. Nå må vi bli ferdige med dette. Yak har snakket med oss, og vi må gå videre, sier keeper Tim Howard.

Det er ikke sikkert at Nigeria-angriperen starter, for manager Moyes legger ikke skjul på at serien er langt viktigere enn e-cupen.

Pengene ligger i 4. plassen Everton satser alt på å beholde ut sesongen, og da er det lettere å bruke reserver mot Brann.

DÅRLIG BRANN-NYTT: Nigerianske Yakubu, Evertons rekordkjøp, skal bli med troppen til Norge. Spissen har nettet 12 mål så langt denne sesongen, her scorer han mot Fulham. Foto: Scanpix/Ap
DÅRLIG BRANN-NYTT: Nigerianske Yakubu, Evertons rekordkjøp, skal bli med troppen til Norge. Spissen har nettet 12 mål så langt denne sesongen, her scorer han mot Fulham. Foto: Scanpix/Ap Vis mer

Dessuten hadde Moyes knapt hørt om laget fra Bergen da trekningen ble klar i desember.

- Jeg skulle gjerne vunnet Uefacupen, men den økonomiske pakka er større dersom vi tar fjerdeplassen. Vi må bare holde ut, sier Moyes til The Independent.