Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Yakubu blir med Everton til Bergen

Selv om britene ikke bryr seg voldsomt om Uefacupen.

(Dagbladet.no): Everton er på 4. plass i Premier League. I morgen skal Brann forsøke det Chelsea ikke klarte tidligere i sesongen.

Å slå David Moyes menn på hjemmebane.

Det blir ikke lettere dersom Everton-toppscorer Ayegbeni Yakubu starter på Brann stadion. Ifølge britiske aviser i dag er nigerianeren tilgitt etter at han ba om unnskyldning for sein retur fra Afrikamesterskapet.

Spissen slipper unna med drøyt 900 000 kroner i bot, og tribunesliting sist helg.

Ifølge lokalavisa Liverpool Daily Post er nigerianeren med på flyet som setter kursen mot Norge i dag. Lagkameratene hans skal ha bidratt til Moyes\' beslutning om å ta med spissen.

- Vi er så glade i Yak. Han har påvirket oss positivt. Ikke bare med målene han scorer, men også i garderoben. Nå må vi bli ferdige med dette. Yak har snakket med oss, og vi må gå videre, sier keeper Tim Howard.

Det er ikke sikkert at Nigeria-angriperen starter, for manager Moyes legger ikke skjul på at serien er langt viktigere enn e-cupen.

Pengene ligger i 4. plassen Everton satser alt på å beholde ut sesongen, og da er det lettere å bruke reserver mot Brann.

DÅRLIG BRANN-NYTT: Nigerianske Yakubu, Evertons rekordkjøp, skal bli med troppen til Norge. Spissen har nettet 12 mål så langt denne sesongen, her scorer han mot Fulham. Foto: Scanpix/Ap
DÅRLIG BRANN-NYTT: Nigerianske Yakubu, Evertons rekordkjøp, skal bli med troppen til Norge. Spissen har nettet 12 mål så langt denne sesongen, her scorer han mot Fulham. Foto: Scanpix/Ap Vis mer

Dessuten hadde Moyes knapt hørt om laget fra Bergen da trekningen ble klar i desember.

- Jeg skulle gjerne vunnet Uefacupen, men den økonomiske pakka er større dersom vi tar fjerdeplassen. Vi må bare holde ut, sier Moyes til The Independent.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media