Yanick knuste 60 år gammel rekord da han scoret 21 mål i samme kamp

- Det var helt sjukt.

MÅLKONGE: Yanick Djouzi Manzizila fornekter seg ikke, og i helga scoret han 21 mål i en og samme kamp i svensk 7. divisjon. Det er nasjonal rekord. Foto: Facebook / Privat
MÅLKONGE: Yanick Djouzi Manzizila fornekter seg ikke, og i helga scoret han 21 mål i en og samme kamp i svensk 7. divisjon. Det er nasjonal rekord. Foto: Facebook / PrivatVis mer

(Dagbladet): Her hjemme har Vidar Örn Kjartansson imponert de fleste med sine 19 nettkjenninger på like mange Tippeliga-kamper, men storscoreren til Vålerenga har fortsatt et stykke igjen til Kongo United FCs Yanick Djouzi Manzizila.

I helga noterte han seg for småpene 21 mål. I én og samme kamp.

Ny rekord Nå hører det med til historien at kampen mellom Kongo United FC og Balrog Botkyrka Södertälje IK gikk av stabelen i svensk 7. divisjon, men 21 mål vekker likevel oppsikt.

Svenske Aftonbladet omtaler saken, og har i samme slengen snakket med fotballhistoriker Claes-Göran Bengtsson. Han kan fortelle at Manzizilas målfest er svensk rekord.

- AIK-spilleren Jim Nildén scoret 18 mål i en 33-0-seier i 1954, og ble tangert av Kjell Pettersson for Essinge i 1962, men 21 mål er ifølge offisiell statistikk ny svensk målrekord. Selvsagt med forbehold om at det ikke er noen som har scoret flere i en kamp som ikke har blitt bokført, sier Bengtsson.

Skryt til tvillingbror Hovedpersonen selv er strålende fornøyd med innsatsen, men passer på å gi rikelig med skryt til sin tvillingbror som serverer ham fra sin midtbaneposisjon. Han står nå med 58 mål på sju kamper.

- Sjukt morsomt! Målet mitt før sesongen var å nå hundre mål, og det bør jeg klare nå. Det er bare 42 mål igjen, men jeg skal ikke skryte. Det er brodern som er pasningssentralen og spiller med fram, sier Manzizila.

Og tvillingbrørdrene har en lang fotballhistorie selv om de bare er 25 år gamle. Som 14-åringer var de en tur i West Ham, som 17-åringer forsøkte de seg i Sheffield Wednesday og etter det ble det et lite opphold i franske Lille.

I en alder av 20 vendte tvillingene nesa hjemover mot Sverige, men fant snart ut at det var vanskelig å livnære seg på fotballen. I 2. divisjon tok fotballen for mye tid i forhold til hva de fikk betalt, og dermed ble det spill i 7. divisjon.

- Helt sjukt Kongo United FC blir nemlig ledet av Manzizila-brødrenes fetter, heller ikke ukjente Tonton Zola Moukoko.

30-åringen var for en årrekke siden en legende på manager-spillet Championship Manager, men lever nå en mer anonym tilværelse som fotballtrener i Sveriges lavere divisjoner.

Han lar seg også imponere stort over fetterens vanvittige scoringsform.

- Det var helt sjukt. Han scoret hele tiden, sier Moukoko.

KONGO UNITED FC: Tonton Zola Moukoko har satt sammen et lag i svensk 7. divisjon som river det meste av motstanden i fillebiter. Så langt i år står de med 86-8 i målforskjell etter ti kamper. Foto: Facebook / Privat
KONGO UNITED FC: Tonton Zola Moukoko har satt sammen et lag i svensk 7. divisjon som river det meste av motstanden i fillebiter. Så langt i år står de med 86-8 i målforskjell etter ti kamper. Foto: Facebook / Privat Vis mer