Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Yankees til finale igjen

New York Yankees er klar for sin fjerde strake baseballfinale, og jakter sin fjerde tittel på rad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den mestvinnende klubben i amerikansk proffidrett har vunnet World Series 26 ganger tidligere. Motstander i finalen er Arizona Diamondbacks, som har eksistert i bare fire år og er i sin første finale.

Veien til finale var ikke enkel for Yankees, som i kvartfinalen ble det første lag som har vunnet en sluttspillduell i best av fem kamper etter å ha tapt de to første på hjemmebane. I semifinalen ble grunnspillets suverent beste lag, Seattle Mariners, slått 4-1.

Nådestøtet ble satt inn med 12-3-seier mandag. Bernie Williams noterte homerun for tredje dag på rad, mens kasteren Andy Pettitte var så god at han ble kåret til semifinalens mest verdifulle spiller.

- Mot slutten av kampen hadde jeg faktisk en god følelse. Denne byen har lidd mye, og jeg tenkte på hvor godt dette gjorde for dem, sa Mariners-manager Lou Piniella, som har en fortid i Yankees.

- Dette er et spesielt lag på grunn av det som skjedde med World Trade Center, sa borgermester Rudolph Giuliani, som har vist seg regelmessig på Yankees-kampene siden 11. september.

Yankees, som har vunnet World Series fire ganger på de fem siste årene, akter å fortsette dominansen i det 21. århundre.

- Siden 1996 har dette vært et magisk lag. Årets mannskap er like godt som lagene som hentet trofeet de tre foregående år, sa Yankees-manager Joe Torre.

(NTB)

Foto: SCANPIX/AP
Hele Norges coronakart