TIL ROSENBORG:  Yann-Erik de Lanlay.
Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
TIL ROSENBORG: Yann-Erik de Lanlay. Foto: Carina Johansen / NTB scanpixVis mer

Yann-Erik de Lanlay klar for Rosenborg

Klubbene enige om overgangssum.

(Dagbladet): Viking og Rosenborg er kommet til enighet om en overgangssum for Yann-Erik de Lanlay. Dermed skiftet vingen ut den mørkeblå drakta med Rosenborgs hvite.

- Vi er veldig fornøyd med at han blir Rosenborg-spiller, og ser fram til at han slutter seg til klubben. Planen er at han blir spilleklar til Sandefjord-kampen 26. juli, sier sportslig leder Stig Inge Bjørnebye til RBK.no.

Bare den medisinske testen gjenstår for de Lanlay er offisielt klar for Trondheims-laget.

-Perfekt kantspiller 23-åringen fikk sin debut for Viking i 2010 etter at han ble tatt opp i A-stallen. Kantspilleren har blitt enig med Rosenborg om en kontrakt ut 2019-sesongen.

- de Lanlay er en perfekt kantspiller slik vi spiller fotball i Rosenborg. Og med de kantene vi har i stallen i dag vil han styrke oss med tanke på den travle høsten vi har foran oss med serie, cup og europacup, sier Kåre Ingebrigtsen til klubbens hjemmeside.

de Lanlay debuterte for A-landslaget mot Sør-Afrika i 2013. 23-åringen har totalt fem kamper og ett mål for A-landslaget.

Ville bort Vikings styreleder Charlie Granfelt forklarer bakgrunnen for overgangen slik:

-Yann-Erik de Lanlay ville virkelig til en ny klubb etter nesten seks A-lagssesonger i Viking. Denne overgangen er altså ikke et utslag av at Viking befinner seg i rød sone økonomisk sett. Det handler om en spiller som ønsker seg videre, og som har en kontrakt som løper ut om ikke så alt for lenge. I lys av dette oppnådde vi en bra avtale med RBK, sier Charlie Granfelt.

- Vi ville helst ikke mistet Yanni, og når så skjedde, skulle vi gjerne sett at han kunne gått til en toppklubb i et av de andre nordiske landene, eller til Frankrike eksempelvis, men alternativene fantes ikke, sier Granfelt til klubbens hjemmeside.