FRISKMELDT: Vikings Yann-Erik de Lanlay var tilbake på Viking-trening i dag, etter at anfallet han fikk mandag, som tilskuer i den sjette NM-finalen i ishockey mellom Stavanger Oilers og Vålerenga. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
FRISKMELDT: Vikings Yann-Erik de Lanlay var tilbake på Viking-trening i dag, etter at anfallet han fikk mandag, som tilskuer i den sjette NM-finalen i ishockey mellom Stavanger Oilers og Vålerenga. Foto: Berit Roald / NTB ScanpixVis mer

Yann-Erik tilbake på trening etter anfallet

- Han er klar til kamp, sier Viking-trener Kjell Jonevret.

(Dagbladet): Viking-spilleren Yann-Erik de Lanlay (21) måtte overnatte på sykehus etter at han fikk et epilepsilignende anfall under den sjette NM-finalen i ishockey mellom Stavanger Oilers og Vålernga mandag.

I dag var han tilbake på treningsfeltet, og kjørte for fullt.

- Heldigvis er ishockeyserien over, sier Kjell Jonevret til Dagbladet og humrer godt.

Aktuell 2. påskedag
Viking-treneren er naturligvis fornøyd med at det gikk bra med de Lanlay og at spilleren er tilbake igjen på treningsfeltet så raskt.

- Jeg er ikke medisinsk utdannet, men Yann-Erik ville ikke fått trent om han ikke var helt fin igjen. Vi skal også ha flere treninger denne uka, så han er aktuell til kampen mot Haugesund 2. påskedag, sier Jonevret til Dagbladet.

- Borte et øyeblikk Det var mye presse tilstede på dagens Viking-trening, og mange ville naturligvis snakke med den spennende kantspilleren etter treningen.

- Jeg var borte et lite øyeblikk, men jeg merker overhodet ikke noe av det i det hele tatt nå. Jeg har heller ikke opplevd at dette har plaget meg noen gang på trening eller i kamper, sa Yann-Erik de Lanlay til Aftenbladet etter dagens trening.
- Tøff start
Med fem poeng på de tre første kampene er Viking med i tetsjiktet i Tippeligaen og har fått en start som Viking-trener Jonevret er fornøyd med.

- Da vi fikk kampoppsettet, og så at vi skulle møte de fire beste forrige sesong i løpet av de seks første kampene, og i tillegg fire av dem på bortebane, så kjentes det ut som en tung start. Derfor er et skjønt å ha fått en del poeng, så vi kommer skikkelig i gang med sesongen, sier Kjell Jonevret til Dagbladet.

- Molde kjøper det de vil
- Kan dere være med å kjempe om gullet i år?

- Nå har Viking fått femteplass de to siste sesongene, men vi mener at vi har et bedre lag i år enn i fjor. Så spørs det litt på hvor gode de andre lagene blir. Molde floppet i fjor, men de kan jo kjøpe det de vil ha. Vi skulle gjerne hatt litt av de pengene de har til rådighet, sier den tidligere Molde-treneren.

- Men det ville vært artig å få europacupspill til Stavanger neste år, så vi jobber for å bli blant de fire beste. Men det er det sikkert mange andre som også ønsker. Brann og Vålerenga sier vel også at de har blitt bedre denne sesongen, sier Kjell Jonevret.
 
- Rosenborg har vel heller ikke gjort det helt fantastisk i åpningen, men de plukker poeng. Det er en god egenskap. Nei, det kommer til å bli veldig spennende i år.

- 14-15 gode
Islendingen Jon Dadi Bödvarsson har scoret alle tre målene til Viking så langt i sesongen, etter å ha kommet inn som innbytter i alle kampene.

Jonevret kan ikke love at spissen starter mot Haugesund på mandag heller.

- Det er veldig morsomt at han har tatt vare på sjansen når han har fått den. Bödvarsson ser veldig pigg ut, men vi har 14-15 spillere som alle er aktuelle for en startplass. Husk at også Makhtar Thioune er ute av laget, så det er kamp om plassene, sier Kjell Jonevret til Dagbladet.