Giro d'Italia 2018:

Yates imponerte på viktig tempoetappe

Briten tapte mindre enn ventet til tempoverdensmester Dumoulin.

IMPONERTE: Simon Yates tapte mindre enn ventet på den siste tempoetappen i Giro d'Italial. Foto: Tim de Waele/Getty Images
IMPONERTE: Simon Yates tapte mindre enn ventet på den siste tempoetappen i Giro d'Italial. Foto: Tim de Waele/Getty Images Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Den 34,7 kilometer lange tempoetappen fra Trento til Rovereot var dagen der Tom Dumoulin (Team Sunweb) skulle ta igjen det tapte på Simon Yates (Mitchelton-Scott). Nederlenderen tok tid, men mindre enn forventet.

Ved passering 12,7 kilometer var Dumoulin raskere enn Yates, men avstanden var kun 21 sekunder.

Sunweb-kapteinen fortsatte å øke til Yates fram mot andre passering. Med en lite teknisk krevende tempo, med fravær av motvind, klarte briten seg fortsatt bra. Med snaue ni kilometer igjen hadde differansen vokst til 48 sekunder.

Dumoulin kom i mål på tiden 40:22, som holdt til tredjeplass på etappen. Noen minutter senere kom Simon Yates over målstrekene. Mitchelton-Scott-lederen fullførte på 41:37.

Dermed tapte 25-åringen 1:15 til Tom Dumoulin. Den rosa trøya ble på Yates sine skuldre, som nå har 56 sekunder til nederlenderren i sammendraget etter den 16. etappen.

Australsk etappeseier

Jos Van Emden (LottoNL-Jumbo) var blant de første tempospesialistene som syklet tirsdagens tempo. Nederlenderen satte en bra tid, men Tony Martin (Katusha-Alpecin) startet kun noen minutter etter LottoNL-syklisten. Panzerwagen klokket inn på 40:14, og var 13 sekunder raskere en Van Emden.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer