PANGSTART: Manchester Citys Edin Dzeko sendte bortelaget i ledelsen allerede etter fire minutter. Foto: REUTERS/Toby Melville /NTB Scanpix
PANGSTART: Manchester Citys Edin Dzeko sendte bortelaget i ledelsen allerede etter fire minutter. Foto: REUTERS/Toby Melville /NTB ScanpixVis mer

Yaya, nå begynner det å lukte gull i Manchester

City tok vare på muligheten mot Crystal Palace.

Crystal Palace - Manchester City 0-2 (0-2)

(Dagbladet): Det kom rapporter på at fansen til Manchester City, som hadde tatt turen til Selhurst Park, jublet som besatt da beskjeden om at Chelsea hadde scoret to mot Liverpool ble gitt. Og City-spillerne fikk også med seg resultatet.

- For å være ærlig så kikket vi litt på kampen mellom Liverpool og Chelsea, sier Yaya Touré ifølge BBC.

Resultatet betyr at det er full spenning om hvem som vil stikke av med det gjeve Premier League-trofeet i mai. Det er bare tre poeng som skiller de tre øverste lagene Liverpool, Chelsea og Manchester City (har én kamp tilgode).

Og det tok ikke lang tid før spillerne svarte ute på gressmatta i London.

Yaya Touré var tilbake fra skade, og viser seg å bli en svært riktig brikke i ligainnspurten. Det var ivorianeren som prikket innlegget som landet på hodet til Edin Dzeko før ballen gikk inn i nettmaskene allerede etter fire minutter.

- Det var vanskelig å spille borte og jeg syns vi gjorde det bra. Vi forventet ikke at det skulle bli lett. De (Crystal Palace) er veldig organiserte, og er gode på kontringer, men vi spilte bra, sier City-kaptein Vincent Kompany etter kampen.

Nydelig scoring Like før hvilen tok Toure hovedrollen igjen. Midtbanespilleren spilte vegg med Samir Nasri, var litt heldig som fikk med seg ballen, og banket den i nettet med et elegant skudd.

Crystal Palace sto med fem strake seire i Premier League, og det var nok mange Liverpool- og Chelsea-supportere som trodde at mannskapet til Tony Pulis kunne skape problemer for bortelaget. Men i dag stemte det ikke for de rødblå som bare skapte sporadiske sjanser.

Den andre omgangen ble aldri noe fyrverkeri, og bortelaget kontrollerte det meste på gressmatta.

Fordel City Manchester City så ut til å være fornøyd med tingenes tilstand utover i kampen, og de trenger heller ikke uroe seg for målforskjellen. Med seieren har de nå åtte plussmål mer enn Liverpool (tre poeng bak med én kamp mindre spilt).

Det er med andre ord fordel Manchester City i Premier League denne sesongen.

- Selv om vi er selvsikre før innspurten er vi også rolige og fokuserte. Vi er det laget som vet at alt kan skje, og derfor vet vi at vi har tre tøffe kamper igjen, og vi får se etter det, sier Kompany om ligainnspurten.

- Jeg vil aldri gi opp. Hver kamp fra nå av er veldig viktig, og i dag spilte vi som om det var en finale. Mellom oss, Chelsea og Liverpool er det jevnt, og vi må vinne alle våre kamper, sier Touré.

Gjenstående kamper for topplagene i Premier League:
* Liverpool: Crystal Palace (borte), Newcastle (hjemme)

* Chelsea: Norwich (hjemme), Cardiff (borte)

* Manchester City: Everton (borte), Aston Villa (hjemme), West Ham (hjemme)