TIL ENGLAND: Kommende sesong vil Yaya Touré (venstre) og broren Kolo (høyre) stå ansikt til ansikt med Didier Drogba i Premier League.Foto: SCANPIX/AFP/GABRIEL BOUYS
TIL ENGLAND: Kommende sesong vil Yaya Touré (venstre) og broren Kolo (høyre) stå ansikt til ansikt med Didier Drogba i Premier League.Foto: SCANPIX/AFP/GABRIEL BOUYSVis mer

Yaya Touré forenes med broren i City

- En drøm for meg, sier ivorianeren.

||| (Dagbladet): Yaya Touré forlater Barcelona til fordel for Manchester City, og har tegnet en femårskontrakt med Eastlands-klubben, melder de lyseblå på sine hjemmesider.

Den potensielle overgangen har vært i spekulasjonsspaltene lenge, men kort etter at Elfenbenskysten ble slått ut av VM i Sør-Afrika, ble det endelig klart at Touré spiller sammen med sin bror Kolo kommende sesong.

- Dette er en drøm som har blitt virkelighet for meg, jeg har alltid ønsket å spille sammen med broren min, og jeg er overlykkelig over at det endelig skal skje. Det er stort for familien min, sier midtbanemannen.

- Kolo har fortalt meg at dette er en fantastisk tid for klubben, som er et veldig spennende prosjekt. De ønsker å gjøre noen store kjøp, og jeg trengte en stor utfordring. Jeg har tro på at vi kan gjøre det bra denne sesongen, og så spille Champions League neste år, sier Touré.

For noen dager siden ble Spania-angriper David Silva klar for Manchester City.

- Alle vet at Yaya er en spiller vi har beundret i lang tid, og vi ønsker ham velkommen. Han har spilt på det absolutt høyeste nivå i Barcelona, og jeg er sikker på at hans kvaliteter og erfaring vil være veldig viktig for oss, sier manager Roberto Mancini.

Ifølge Sky Sports betaler Manchester City rundt 270 millioner for Yaya Touré.