SCORET NESTEN: Yaya Touré var så nære å gjøre mål for Manchester City mot CSKA Moskva. Igor Akinfeev stod imidlertid i veien. Foto: AP Photo/Ivan Sekretarev/NTB Scanpix
SCORET NESTEN: Yaya Touré var så nære å gjøre mål for Manchester City mot CSKA Moskva. Igor Akinfeev stod imidlertid i veien. Foto: AP Photo/Ivan Sekretarev/NTB ScanpixVis mer

Yaya Touré utsatt for rasisme fra CSKA-fansen

- Veldig trist.

CSKA Moskva - Manchester City 1-2 (1-2)

(Dagbladet): Yaya Touré gjorde en god kamp borte mot CSKA Moskva, og var sterkt delaktig i at de lyseblå tok tre sterke bortepoeng. Med litt marginer på sin side, kunne han også ha tegnet seg på scoringslista.

- En skam Etter kampen var det imidlertid noe utenomsportslig som stod i fokus da han møtte pressen. Konfrontert av BBC om han hadde fått med seg de rasistiske tilropene fra tribunene, svarte Touré følgende:

- Ja, jeg sa ifra til dommeren. Jeg synes det er veldig trist, og noe vi ønsker å bli kvitt. Jeg synes Uefa må gjøre mye mer for å stoppe rasismen på tribunen. Kanskje spille noen kamper for tomme tribuner. Som en afrikansk spiller er det alltid trist å få tilrop som de jeg fikk, sier Touré ifølge den britiske TV-kanalen.

Manchester City-sjef Manuel Pellegrini var mest opptatt av gressmatta før kampen. Da han fikk høre om de rasistiske tilropene, ble han overrasket.

- Det fikk jeg ikke med meg. Det er en skam, og jeg håper fotballen har de rette tiltakene for å kvitte seg med sånne saker, sa City-sjefen.

Ikke første gang City-kaptein Vincent Kompany spilte ikke i dag, men tok til Twitter ikke lenge etter kampslutt. Der meldte han følgende:

- Rasistiske tilrop i Moskva igjen i dag. Vi har har sagt ifra nok nå. Alle øyne er på dere, skrev han, og tagget Twitter-profilene til Uefa og den russiske statsministerens kontor, før han la til hashtaggen #StopRacism.

Dette er ikke første gangen det dukker opp rasismesaker i russisk fotball. I 2005 ble Erik Hagen den store helten til Zenit St. Petersburg da han brakk beinet på en svart spiller, og i sommer stilte OL-arrangøren et noe merkelig spørsmål til den russiske fotballstjerne Andrej Arsjavin.