VRAKET UNITED-TILBUD: Yaya Touré hevder at han takket nei til et tilbud fra Manchester United i fjor sommer i håp om at Manchester City skulle komme på banen. Det er et utspill som neppe gjør ham mindre populær i Manchesters blå halvdel.Foto: SCANPIX
VRAKET UNITED-TILBUD: Yaya Touré hevder at han takket nei til et tilbud fra Manchester United i fjor sommer i håp om at Manchester City skulle komme på banen. Det er et utspill som neppe gjør ham mindre populær i Manchesters blå halvdel.Foto: SCANPIXVis mer

Yaya Touré vraket United for City

Ville spille sammen med storebror Kolo.

|||Manchester Citys nye midtbanespiller Yaya Touré (27) hevder han takket nei til et tilbud fra byrival Manchester United.

Begrunnelsen skal ha vært at han ville spille sammen med broren, Kolo Touré, hos de lyseblå.

Yaya Touré overså Uniteds forsøk på å hente ham i fjor, og valgte i stedet å bli ett år til i Barcelona i påvente av at City skulle komme på banen.

Ivorianeren kostet City 25 millioner pund, nesten 240 millioner kroner. Den defensive midtbanespilleren mottar ifølge rapportene over 1,7 millioner kroner i ukelønn hos sin nye arbeidsgiver og er med det den best betalte spilleren i engelsk eliteserie.

- United er en stor klubb, en av de største i verden, men jeg valgte City fordi de ikke har vunnet noe på lang tid. Det er en veldig god følelse å komme hit å se at ting er i ferd med å endre seg, sier Touré.

Han benekter at det var pengene som lokket ham til Eastlands fra Barcelona som stadig vinner nye titler.

- Dette er en interessant utfordring for meg, og jeg håper alt går bra. Jeg så at det ble skrevet ting om hvorfor jeg kom hit, men det var først og fremst fordi jeg ville spille sammen med broren min. Dette var veldig viktig for meg, sier 27-åringen, før han legg er til:

- Nå er jeg her i City og er veldig glad for det. Jeg og broren min har lyst til å få store ting til å skje i denne klubben, og jeg er sikker på at vi klarer det.

Touré ser for seg at City ender på annen- eller tredjeplass og kvalifiserer seg for mesterligaen.

(NTB)