Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Yaya Toure kåret til årets afrikanske spiller

Gikk til topps i BBC-kåringen.

 ÅRETS SPILLER:  Midtbanespiller Yaya Toure fra Elfenbenskysten er kåret til årets afrikanske fotballspiller av den britiske mediegiganten BBC. Foto: AFP PHOTO / ANDREW YATES / NTB Scanpix
ÅRETS SPILLER: Midtbanespiller Yaya Toure fra Elfenbenskysten er kåret til årets afrikanske fotballspiller av den britiske mediegiganten BBC. Foto: AFP PHOTO / ANDREW YATES / NTB Scanpix Vis mer

Midtbanespiller Yaya Toure fra Elfenbenskysten er kåret til årets afrikanske fotballspiller av den britiske mediegiganten BBC.

Det var femte året på rad at Manchester City-spilleren var med i finalerunden i denne kåringen, men det er første gangen han er gått helt til topps.

- Jeg kan ikke annet enn å hilse alle tilhengerne mine over hele verden. Den støtten dere gir meg er fantastisk. Nå er jeg stolt og lykkelig. Det er fantastisk å få denne prisen, sa Toure i et intervju med BBC.

Han har scoret 13 mål for klubb og landslag denne sesongen, og det var BBC seere og lyttere over hele verden som har stemt ham fram til seier.

De hardeste motstanderne var Pierre-Emerick Aubameyang (Gabon og Borussia Dortmund), Victor Moses (Nigeria og Liverpool), John Obi Mikel (Nigeria og Chelsea) og Jonathan Pitroipa (Burkina Faso og Rennes).

(NTB)