Ydmyk Federer knuste Djokovic

- Det er en stor seier.

VANT: Roger Federer tok seg til ATP-finalen i London. Foto: Scanpix
VANT: Roger Federer tok seg til ATP-finalen i London. Foto: ScanpixVis mer

Roger Federer påførte verdensener Novak Djokovic et sjeldent tap og sikret samtidig semifinaleplass i ATP-verdenstourfinalen i London. Sveitseren vant 7-5, 6-2 tirsdag.

Foran 17.800 tilskuere i en fullsatt hall imponerte Federer ved å vinne de avgjørende poengene. Djokovic måtte tåle sitt første tap i en innendørskamp siden 2012. Han har blant annet vunnet verdenstourfinalen tre år på rad, og seiersrekken innendørs var oppe i 38 kamper.

Djokovic var også ubeseiret i sine 23 siste kamper uansett arena og underlag. Forrige tap kom mot Federer i ATP-finalen i Cincinnati 23. august.

Tross tirsdagens seier i strake sett mener Federer at Djokovic fortsatt er favoritt til å vinne turneringen også i år.

- Jeg vet at det er en stor seier, og det kan vise seg å være en hjelp i kampen om turneringsseier. Det er iallfall en hjelp i oppladningen til neste sesong. Det er alltid godt å slå en toppspiller som Novak, men i mine øyne er han fortsatt favoritt, sa Federer.

- Han kommer til å ta seg videre til semifinale han også, og han vil være favoritt der. Slik jeg kjenner Novak, kommer han til å heve seg etter dette.

Kei Nishikori slo Tomas Berdych i tre sett i samme gruppe. Djokovic trenger bare å slå seiersløse Berdych torsdag for å sikre semifinaleplass.

Med tirsdagens seier har Federer 22 seirer på 43 kamper mot Djokovic i karrieren.

- Det finnes dager hvor man ikke føler seg på topp, og ikke engang i nærheten. Jeg gjorde mange, mange upressede feil og ga ham seieren, sa Djokovic.

- Det er ingen tvil om at han var bedre enn meg i dag, men jeg lot ham diktere kampen. Med slikt spill har man ingen sjanse mot Roger.

I den andre gruppen vant Rafael Nadal og hjemmefavoritt Andy Murray sin første kamp mandag. Onsdag møtes de i 2. runde.

Verdenstourfinalen avsluttes søndag.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram