Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ydmyk Fergie ber «utrent dommer» om unnskyldning

Ja, du leste riktig.

BEKLAGER YDMYKELSEN HAN MÅTTE HA PÅFØRT WILEY: Sir Alex Ferguson akter å gi dommer Alan Wiley en personlig unnskyldning når han vender tilbake fra en utenlandstur etter landslagspausen. Foto:    REUTERS/Phil Noble
BEKLAGER YDMYKELSEN HAN MÅTTE HA PÅFØRT WILEY: Sir Alex Ferguson akter å gi dommer Alan Wiley en personlig unnskyldning når han vender tilbake fra en utenlandstur etter landslagspausen. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer

||| (Dagbladet.no): Sir Alex Ferguson har ikke for vane å be om unnskyldning for ting han gjør og sier i kampens hete.

Nå gjør han et unntak for dommer Alan Wiley - som han beskrev som «for utrent» til å dømme Premier League.

- Jeg ber om unnskyldning til Mr. Wiley for all personlig ydmykelse mine uttalelser måtte ha forårsaket, og til FA for å gå offentlig ut med synspunktene mine, sier Ferguson i en uttalelse på Manchester Uniteds hjemmeside.

Skotten sier ikke noe om han fortsatt står inne for uttalelsene han ga etter 2-2-kampen mot Sunderland.

- Spillets tempo krever en dommer som er i form. Han var ikke i form, han måtte ha 30 sekunder for å gi en spiller gult kort fordi han trengte en pause. Det var helt latterlig, var noe av det Ferguson sa.

United-manageren sier det aldri var meningen å gi Wiley skylden for at den regjerende mesteren tapte to poeng.

- Det var aldri min hensikt å gjøre Mr. Wiley til gjenstand for intens mediaoppmerksomhet. Jeg kommer til å kontakte ham personlig etter at jeg returnerer fra en reise etter landslagspausen, sier Ferguson. 

Han fortsetter med å si at han alltid har respektert Wiley, og understreker at han verken mener dommeren er dårlig, partisk, at han leverte en svak kamp på Old Trafford mot Sunderland, eller at han gikk glipp av viktige hendelser.

- Den eneste intensjonen med uttalelsene mine, var å rette søkelyset på det jeg mener er en viktig del av spillet: At den fysiske formen til dommerne må stå i stil med de stadig tøffere kravene til den moderne fotballen. Jeg håper dette blir tatt opp gjennom de riktige og formelle kanalene, sier Ferguson.

Ferguson har blitt hudflettet fra flere hold etter slakten av Wiley. Lengst gikk tidligere toppdommer Jeff Winters, som mente United-manageren hadde laget et mobbeoffer av Wiley, og at dommerne i fortsettelsen ikke vil la tvilstilfeller komme United til gode.

- I hver kamp Wiley kommer til å dømme framover, der han tar en avgjørelse som opprører fansen, vil det resultere i sanger av typen «du er ikke i god nok form til å dømme», han kommer til å bli kjent som den utrente dommeren. Men det bryr ikke Sir Alex seg om, raste Winter.

FA har også bekreftet at skotten risikerer straff.

The Times har for øvrig funnet at Wiley løp åttende mest av samtlige aktører på banen, med sine 11 039 meter.

BLE BESKYLDT FOR Å VÆRE UTRENT: Men det viste seg at bare fire Manchester United-spillere og tre Sunderland-spillere hadde løpt mer enn dommer Alan Wiley. Foto: AP Photo/Jon Super
BLE BESKYLDT FOR Å VÆRE UTRENT: Men det viste seg at bare fire Manchester United-spillere og tre Sunderland-spillere hadde løpt mer enn dommer Alan Wiley. Foto: AP Photo/Jon Super Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling