Ydmyk Sastre beklager til media og fansen

Ble for opptatt av meg selv.

BEKLAGER: Fjorårets Tour-vinner Carlos Sastre beklager nå at han langet ut mot journalister på mandag. Cervelo-rytteren har levert en skuffende Tour de France. Foto: AP Photo/Bas Czerwinski)
BEKLAGER: Fjorårets Tour-vinner Carlos Sastre beklager nå at han langet ut mot journalister på mandag. Cervelo-rytteren har levert en skuffende Tour de France. Foto: AP Photo/Bas Czerwinski)Vis mer

(Dagbladet.no): Fjorårets Tour-vinner Carlos Sastre er kjent som den hyggeligste karen i feltet, men på pressekonferansen mandag sprakk det for den sindige spanjolen.

Cervelo-rytteren kalte journalistene «respektløse» og klagde over at duellen Contador — Armstrong fikk all oppmerksomhet.

I dag kom unnskyldningen.

- Denne Touren har ikke gått slik jeg ønsket og jeg har kjent at noe var galt siden starten. Jeg prøvde å ta meg sammen og kanskje ble jeg for opptatt av meg selv og tok ut mine egne problemer i møte med andre, skriver Sastre i en pressemelding på sin egen nettside.

- Har ikke vært takknemlig
Cervelo-laget hadde som mål og vinne grønn og gul trøye før årets ritt. En nokså ambisiøs målsetning, også tatt i betraktning at verken Sastre eller Hushovd har kremen av hjelperyttere med seg.

I den meget selvkritiske pressemeldingen beklager Sastre overfor lagkameratene sine.

- Jeg var i dårlig humør og generaliserte overfor journalister, men alle er ikke like. Det er mange journalister som alltid behandler meg bra. Jeg viste også en dårlig holdning til mine lagkamerater og har ikke vært takknemlig nok for deres hjelp. Jeg håper jeg har lært, skriver Sastre videre.