MØTTE PRESSEN: Ole Gunnar Solskjær. Foto: Simon Peach/PA via AP
MØTTE PRESSEN: Ole Gunnar Solskjær. Foto: Simon Peach/PA via APVis mer

Ydmyk Solskjær: - Opp til spillerne å prestere

Ole Gunnar Solskjær ga en oppdatering foran helgas oppgjør mot Bournemouth.

Ole Gunnar Solskjær holdt tidlig fredag pressekonferanse foran søndagens Premier League-møte med Bournemouth.

45-åringen opplyser at spillerne hadde fri torsdag, og skal i trening fredag. Romelu Lukaku og Alexis Sanchez trente imidlertid lett torsdag, og Solskjær var spent på å se hvordan to av sine største stjerner føler seg på dagens trening.

- Det er så mange gode spillere her. Vi har stor kvalitet i stallen. Vi har seks spisser. Jeg ønsker akkurat nå å spille med fire. Vi må rotere og ha kommunikasjon med spillerne, sier Solskjær.

Solskjær la ikke skjul på at han nå storkoser seg i rollen som Manchester United-manager, men gjør oppmerksom på at det kommer til å komme tap med tiden.

Innrømmer tøff Cardiff-tid

Solskjær ble også spurt om tiden i Cardiff, som den gang kjempet for å unngå nedrykk fra Championship, nivået under Premier League. Det ble en trå periode, der laget bare vant ni ganger på 30 kamper.

- Det var en spesiell situasjon, et lag som sleit og prøvde å unngå nedrykk. Å så komme hit, er helt annerledes. Her forventes det at du vinner hver kamp, spillerne forventer å vinne hver kamp. I Cardiff var jeg ganske fersk, vi ønsket å gjøre noe... Det var vanskeligere enn jeg trodde, innrømmer Solskjær.

- Det er vanskeligere å komme til et lag som sliter så stort. Her spiller vi for å angripe.

Paul Pogba ble også tema. For Pogba har tilsynelatende glitret under Solskjær, og har banket inn mål og servert en og annen lagkamerat.

- Opp til dem å prestere

Men Solskjær er krystallklar på at det er opp til spillerne selv å prestere. Hans jobb er å veilede dem.

- Du kan ikke fortelle dem hva de skal gjøre hele tiden. Så er det opp til dem å bruke fantasien og kvaliteten sin. De må bare nyte det de holder på med. Akkurat nå nyter jeg å være manager, sier Solskjær.

Nettopp Pogba kan være Solskjærs nøkkel til suksess i United.

- Paul Pogba er en toppspiller, en av verdens beste. I angrep har han vært veldig god. Han er en stor kar, han kan vinne hodedueller... Men som med de andre, har han hatt en god innstilling. Han har holdt et høyt nivå, sier Solskjær.