Ydmyke Byåsen

Byåsen-spillerne var store i kjeften sist gang de møtte Larvik, og ble rundspilt. Foran dagens finale i Oslo Spektrum er tonen langt mer ydmyk hos trønderne.

Hør bare hvor forsiktig Byåsen-keeper Kjersti Beck er blitt siden sist:

-  Larvik er et kjempelag. Det blir supervanskelig å slå dem. Vi må bare slå oss til ro med at vi er en utfordrer.

Sammen med veteran Trine Haltvik fyret hun opp stemningen før Byåsen møtte Larvik i serien 22. oktober.

-  Jeg tror Larvik er redde for å tape mot oss, sa Beck til TV 2 den gang. Og la til:

-  Larvik har ikke de soleklare enerne som klubben hadde før. Vi har enkeltspillere som kanskje er enda bedre enn deres spillere.

Suverene Larvik vant kampen 27- 20 - og innrømmet etterpå at de friske utspillerne fra Byåsen hadde tent dem ekstra.

Utopisk

-  Hvorfor er dere så ydmyke denne gangen?

HUSKER DU, KJERSTI? For ett år år siden møttes Byåsen og Larvik i NM-finalen, og Kjersti Beck måtte hente ballen ut av nettet litt for mange ganger. Larviks Linn Kristin Riegelhuth håper å strekke armene i været også i kveld. Foto: Bjørn Langsem
HUSKER DU, KJERSTI? For ett år år siden møttes Byåsen og Larvik i NM-finalen, og Kjersti Beck måtte hente ballen ut av nettet litt for mange ganger. Larviks Linn Kristin Riegelhuth håper å strekke armene i været også i kveld. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

-  Vi trodde at vi var bedre enn det vi var, og at vi var mye nærmere Larvik. Etter kampen innså vi at det kom til å ta lenger tid enn det vi trodde. De var mye bedre, og det er utopisk å tro at vi skal knuse dem denne gangen, sier Beck.

Veteran Trine Haltvik har vært i 11 finaler, og bare vunnet tre av dem. Hun innrømmer at den lave profilen foran dagens finale har vært bevisst fra Byåsens side.

Ikke uslåelige

-  Vi fikk passet vårt påskrevet forrige gang, og denne gangen har vi ikke vært store i kjeften. Det er klart de ble tent av det vi sa forrige gang, sier Haltvik.

Det legger da heller ikke Larvik-trener Karl Erik Bøhn skjul på:

-  De har nok lært at det er å helle bensin på bålet. At de unngår å gi oss gratis tenning er fornuftig av dem. Vi hører stadig at folk harselerer med at vi begynner å bli gamle og at vi har mista flere av stjernene våre. Og det stemmer forsåvidt det, erkjenner Bøhn.

-  Men fortsatt er ingen som tar oss på innsatsen.

-  Trives dere med et så stort favorittstempel?

Alzheimer light

-  Folk rundt oss ler når vi sier at det blir en jevn kamp, men vi er ikke uslåelige. Styrken vår er at likevel vi aldri undervurderer noen, vi er ydmyke og ikke overlegne, sier Bøhn.

Trine Haltvik nekter å tro at Byåsen kan spille like dårlig som sist de møtte Larvik. Men det hjelper ikke å bare være gode selv, tror hun:

-  Larvik bør ikke ha en toppdag, for å si det sånn. Spiller de på 60-70 prosent av maks har vi en mulighet. Men de er jo bare mennesker, sier Haltvik muntert.

Verken hun eller Beck klarer å huske sist gang Byåsen slo Larvik - men mener de klarte uavgjort i 2000.

-  Jeg har kanskje fått Alzheimer light. Men å slå Larvik hadde vært en drøm, sier Trine Haltvik

-  Mitt store mål er å vinne noe med Byåsen. For at det skal skje, må vi nesten slå Larvik på veien. Men om det skjer i dag, om et år eller aldri, er umulig å si, sier Kjersti Beck.