Ydmykelsen fortsetter for Lehmann

Unggutt foretrekkes som andrevalg igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Ligacup direkte fra kl. 20.45: Blackburn - Arsenal og Manchester C - Tottenham

Arsenals tropp mot Blackburn (Alder i parentes):

Abou Diaby (21)

Philippe Senderos (22)

Lassana Diarra (22)

Eduardo (24)

Denilson (19)

Alex Song (20)

Lukasz Fabianski (GK) (22)

Nicklas Bendtner (19)

Armand Traore (18)

Justin Hoyte (22)

Kieran Gibbs (18)

Mark Randall (18)

Vito Mannone (GK) (19)

Gavin Hoyte (17)

Fran Merida (17)

Nacer Barazite (17)

(Dagbladet.no): Manuel Almunia har for lengst tatt over førstekeepertrøya i Arsenal, og Jens Lehmann ser mer og mer ut som en aldrende keeper på vei bort fra klubben.


Og heller ikke i det som mer og mer blir unggutta og b-lagenes turnering, den engelske Ligacupen, får tyskeren sjansen til å vise seg fram. Ikke en gang på benken får han en plass.

Satser ungt

Mot Blackburn i kveld foretrekker Arsene Wenger nok en gang 22-årige Lukasz Fabianski, som allerede har holdt buret rent i to runder.


- Han er en imponerende målvakt med fantastiske kvaliteter, jeg liker både intelligensen og de fysiske egenskapene hans, sier Wenger om den unge polakken.

Den franske manageren har fått til vane å satse ungt i ligacupen, men det må likevel føles som et nytt slag i ansiktet for den misfornøyde Lehmann, som ikke har spilt for Arsenal siden august.


- Det er en god mulighet for stallspillerne til å vise hva de kan, jeg har stor tro på dem. Jeg vil at de skal banke på døra med et sterkt ønske om å komme på førstelaget, sier Wenger, ifølge Arsenals hjemmesider.

I BAKGRUNNEN: Jens Lehmann fortviler etter å ha rotet inn David Dunns scoring i forrige møte med Blackburn i august. Etter dette har tyskeren nesten ikke spilt for Arsenal. Foto: A?/SCANPIX
I BAKGRUNNEN: Jens Lehmann fortviler etter å ha rotet inn David Dunns scoring i forrige møte med Blackburn i august. Etter dette har tyskeren nesten ikke spilt for Arsenal. Foto: A?/SCANPIX Vis mer

Ungguttene får sjansen i dag igjen, trolig med danske Nicklas Bendtner på topp sammen med Eduardo, som er eldst (!) i 16-mannstroppen til kveldens kamp med sine 24 år.

Linket til Svennis

Jens Lehmann på sin side har allerede blitt linket til Sven Göran Erikssons Manchester City, og til en retur til tysk Bundesliga.


EM nærmer seg, og tyskeren vet han trenger fast førstelagsfotball for å kunne håpe på mesterskapsspill for Tyskland.

Da Lukasz Fabianski for første gang ble foretrukket framfor Lehmann på benken i oktober, ga tyskeren følgende beskjed til sin franske manager:


- For øyeblikket velger jeg å svelge det hele som en del av ydmykelsen. Men jeg synes ikke, og dette er ment til min kjære manager, at man skal ydmyke en spiller for lenge.


PS.
Morten Gamst Pedersen er i Blackburns tropp til kveldens kvartfinaleoppgjør.

Ydmykelsen fortsetter for Lehmann
FORETREKKES: Polske Lukasz Fabianski har holdt nullen i to Ligacuprunder, og i dag får han sjansen igjen mot Morten Gamst Pedersens Blackburn.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer