Ydmykende effektivt

Tromsø var uhyre effektive og scoret åtte mål på 11 sjanser da Skeid ble sendt hjem med seksmålstap. Hjemmelaget vant 8-2 på Alfheim.

Tromsøs midtbanesjef Bjørn Johansen scoret to av hjemmelagets mål og var Tromsøs beste spiller mot Skeid.

- Vi ble inspirert av målene, men dette var ikke årsbeste fra vår side. Skeid gikk i oppløsning etterhvert, mente Johansen.

Tromsø startet målfesten allerede kvarteret ut i første omgang. Da scoret Thomas Hafstad etter glitrende kombinasjoner hos vertene. Samme mann sørget for 2-0 etter 35 minutter, og da Tryggvi Gudmundsson la på til 3-0 rett før pause var kampen avgjort.

I andre omgang minnet Skeid mer og mer på et førstedivisjonslag. Oslo-laget falt fullstendig sammen, og Tromsø kunne rulle opp det ene angrepet etter det andre. Tre kjappe mål på de siste 12 minuttene sørget for Tromsøs største hjemmeseier siden 8-0-triumfen over Kongsvinger i 1995.

Tilretteleggeren Lange

Tromsøs toppscorer Rune Lange noterte seg for «bare» en fulltreffer, men han var sterkt delaktig i flere av TILs scoringer.

- Vi satset på mange løp fra midtbanen og lyktes godt med det. Selv scoret jeg på den muligheten jeg fikk, sa Lange, som utmerket seg med et flott fremspill til islendingen Tryggvi Gudmundsson i forkant av 3-0-målet.

Også TIL-trener Terje Skarsfjord var godt fornøyd med det «Gutan» presterte mot bunnlaget i eliteserien.

Lyktes godt

- Vi var effektive og lyktes godt med å få fart på ballen i første omgang. Etter pause gikk Skeid i oppløsning, kommenterte Skarsfjord.

Tromsø befinner seg i et vakum midt på tabellen, og kan konsentrere seg om semifinalen i cupen mot Rosenborg 26. september. For Skeid ser det nå riktig stygt ut med tanke på fornyet toppseriekontrakt. Laget ligger på tabellbunnen med 17 poeng, og det er hele seks poeng opp til Strømsgodset som innehar den siste sikre plassen i eliteserien.

(NTB)