Ydmykende norsk hockeytap for Italia

- Utrolig surt.

UNGGUTTA VISTE SEG FRAM: Roy Johansen er fornøyd med at unggutta fikk vist seg fram mot Italia. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen/SCANPIX
UNGGUTTA VISTE SEG FRAM: Roy Johansen er fornøyd med at unggutta fikk vist seg fram mot Italia. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen/SCANPIXVis mer

Norge åpnet firenasjonersturneringen på hjemmebane med et ydmykende 3-4 for Italia.

Ydmykende fordi det norske laget var fullt på høyde spillemessig, men Roy Johansens gutter var utrolig ineffektive, samtidig som de italienske motstanderne viste seg utrolig effektive, ikke minst i overtall. Landslagssjef Johansen mønstret et mannskap som er stammen i et framtidig norsk VM-lag. Laget kan forsterkes med NHL-proffene Mats Zuccarello Aasen, Jonas Holøs og Mathis Olimb og KHL-proff Patrick Thoresen. Heller ikke veteranen Mads Hansen er med i firenasjonersturneringen i Lørenskog Ishall. En Morten Ask tilbake etter skade kan også forsterke laget.

- Dette er nok stammen og en fin mulighet for de yngre spillerne til å få vist seg fram med tanke på både det kommende VM og i årene som kommer, sa Johansen.

Han var enig i at tapet kan skrives inn i rekken av sure nederlag hvor Norge har dominerte kampene.

Tap i kapteinsdebuten Modo-backen Ole Kristian Tollefsen var ikke spesielt fornøyd med resultatet i sin første kamp som norsk landslagskaptein. Roy Johansen har mye å sette fingeren på ikke minst det å miste pucken i farlige posisjoner, slik at motstanderne slipper lett til på kontringer. I sluttsekundene reduserte Mathias Trygg til 3-4.

- Utrolig surt tap. Spillemessig leverte vi en ok kamp, men vi må bare bli litt mer effektive og utnytte sjansene vi skaper. Vi produserte mye, men gjorde samtidig noen personlige feil slik som å miste pucken i farlige posisjoner, sa Tollefsen til NTB.

Martin Laumann Ylven pådro seg en kneskade og måtte forlate isen. Linköping-spilleren har hatt en flott sesong i svensk eliteserie så langt.

Effektive i overtall Italia tok føringen da de fikk muligheten i sitt første overtallsspill. Luca Felicetti fikk litt for enkelt fikk sette et backhandskudd forbi Pål Grotnes. Norge kom à jour i målprotokollen da Modo-backen Alexander Bonsaksen kontret inn utligningen.

Tidlig i midtperioden gikk Italia opp til 2-1 i et nytt overtall før de fikk fritt spillerom til å kontre inn 3-1-målet. Etter målene skrudde Norge litt opp på tempoet og fikk etter hvert flere gode muligheter til overtallsspill, men de klarte ikke å få pucken i mål. Norge dominerte det meste og vant skuddstatistikken 17-2.

I den avsluttende perioden gikk Italia tidlig opp i 4-1. Det tredje overtallsspillet de lykkes med. Norge reduserte til 2-4 ved Per-Åge Skrøder da Norge endelig lykkes med et overtallsspill. Da hadde de skutt nesten 20 skudd før pucken lå i mål.

Norge møter Ukraina fredag og avslutter mot Latvia lørdag. Ukraina slo Latvia i den første kampen i turneringen.

(NTB)