Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ydmykende og pinlig

Men bedre enn dette er ikke Norge, fastslår Daniel Braaten

• Slovenia - Norge 3-0 (2-0)

MARIBOR (Dagbladet): Norge fikk god hjelp i de andre gruppene, men sviktet så det sang da de selv kunne holde liv i håpet om VM-playoff.

Daniel Braaten, som har vært en av de viktigste spillerne i denne kvalifiseringen, ble i dag tatt av etter rundt en times spill. Da hadde han vært involvert i det lille Norge fikk av muligheter.

Slovenia vant 3-0 i Maribor - og dermed fikk Per-Mathias Høgmos landslagsepoke den verst tenkelige starten.

Slapt og dårlig - Det er ydmykende og pinlig, sier Daniel Braaten til Dagbladet etter nedturen.

- Men vi er ikke bedre. Sånn er det. Det er greit å få seg en på trynet, så får du prøve å komme deg opp igjen.

- Hvordan vil du oppsummere kvalifiseringen for Norges del?

- Vi er for dårlige defensivt. Vi er vel kommet under i hver eneste kamp, også i dag. Det er for slapt og dårlig, sier Braaten.

- Tabellen viser hvor vi er. Vi er ikke gode nok, sier FC København-spilleren.

Positive stoppere Men ikke alle var like negative som Braaten. Kaptein og midtstopper Brede Hangeland var ikke sein om å finne lyspunkter i en ellers bekmørk, norsk landslagskveld.

-  Vi har masse bra angrepsspill, men kan ikke vinne når vi slipper inn tre mål. Det er selvsagt ikke bra å slippe inn tre mål, samtidig synes jeg de veldig god uttelling. Vi satset offensiv, og fikk til en del av det vi har øvd på, bortsett fra å score mål. Jeg ser konturene av noe som kan bli bra, men vi må snøre igjen sekken bakover, sa han til Max etter kampen.

Hangeland fikk støtte av stopperkollega Johan Lædre Bjørdal. også han mente det var mye positivt å ta med seg fra 0-3-tapet.

- Det er litt både og. Vi slipper inn tre mål og scorer ingen, så det er fullt fortjent at vi taper. Vi spiller bra i perioder, men slipper inn mål på ugunstige tidspunkt. Nå må vi bare fortsette å bygge videre på dette, for det er mye positivt i perioder, sa Bjørdal til Max.

FIKK JULING: Norge tapte 0-3 for Slovenia, og er for godt ute av VM-dansen. Daniel Braaten innrømmer at Norge rett og slett ikke er gode nok. Foto: REUTERS/Srdjan Zivulovic/NTB Scanpix
FIKK JULING: Norge tapte 0-3 for Slovenia, og er for godt ute av VM-dansen. Daniel Braaten innrømmer at Norge rett og slett ikke er gode nok. Foto: REUTERS/Srdjan Zivulovic/NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media