Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vitesse tapte 0-4 mot Ajax

Ydmyket av Ajax

Tung dag for nordmennene i Eredivisie.

STORTAP: Vitesse tapte 0-4 mot Ajax på hjemmebane. Foto: Jon Olav Nesvold / Bildbyrån
STORTAP: Vitesse tapte 0-4 mot Ajax på hjemmebane. Foto: Jon Olav Nesvold / Bildbyrån Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bjørn Maars Johnsen fikk nettsus, men den norske kontingenten i AZ Alkmaar måtte tåle 2-3-tap for Heracles.

Utover Johnsen-scoringen i det 85. minutt fikk ikke de norske proffspillerne i nederlandsk fotball noe særlig å juble for søndag.

Det så riktignok lystig ut da Myron Boadu ga AZ borteledelse allerede etter to minutters spill, men halvveis ut i førsteomgangen var lagene like langt. Mohammed Usman ga Heracles 1-1.

AZ var ubeseiret på sine tre første ligakamper, men søndag klarte ikke Alkmaar-klubben å unngå sesongens første tap i æresdivisjonen. Det sørget Kristoffer Peterson og Lerin Duarte for med hver sin scoring i det 50. og 60. minutt.

Sju poeng

Bjørn Maars Johnsen kom innpå tre minutter etter Heracles' 3-1-scoring. På tampen kunne den norsk landslagsspissen trekke litt på smilebåndet. Han scoret da sitt andre ligamål i høst.

Fredrik Midtsjø og Jonas Svensson spilte som vanlig hele kampen for AZ, som står med sju poeng etter fire kamper.

Martin Ødegaard fikk sin debut for Vitesse forrige helg. Som for en uke siden startet han søndagens oppgjør på benken, men 19-åringen slapp til ved starten av annenomgangen. Da var stillingen 3-0 til Ajax.

Positivt innhopp

Gjestene gjorde kort prosess i Arnheim. Hakim Ziyech, Klaas-Jan Huntelaar og Dusan Tadic ble alle målscorere før de 20 første minuttene var unnagjort. Huntelaar scoret igjen i det 58. minutt.

Ødegaard viste sine kvaliteter på Vitesses midtbane, men vertene klarte aldri å redusere stortapet på eget gress. Det var første gang i høst at Vitesse sto tomhendt igjen. Arnheim-klubben står med fem poeng.

PSV Eindhoven topper tabellen med full pott. Ajax er toer med sine ti poeng.

Samtlige av de norske spillerne som var i aksjon i Nederland søndag, er med i landslagstroppen til Nations League-kampene mot Kypros (6/9) og Bulgaria (9/9).

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!