Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ydmyket av lag nummer 175 i verden

- Men jeg føler ikke at vi blir pissa på, sier Hareide.

PODGORICA (Dagbladet.no): Montenegro - Norge 3-1.

Det er kanskje ikke så mange av dem som så kveldens landskamp på tv som gråter seg i søvn. Men de som satte av 90 minutter til fotball har god grunn til å føle det som bortkastet - hvis de ikke klarte å la seg imponere av hjemmelaget.For nok en gang leverte Norge en pinlig fotballforestilling.

Etter tapet i Wales etterlyste Hareide en holdningsendring blant spillerne. Han ville at de i framtida skulle spille med hjerte på utsiden av drakta i større grad.

- Jeg følte at spillerne ikke ga opp i kveld, selv om vi lå tre bak. Det tar jeg som et godt tegn. Nå må vi ikke grave oss helt ned, men vi har steike mye å ta tak i, sier Hareide til Dagbladet.no.

Etter Wales-kampen var han rasende. I kveld var han mer behersket.

- Dette er to miserable kamper, men jeg kan ikke gå rundt og være forbanna hele tida.

Kjetil Rekdal sa i sin tid at han var lei av å reise Norge rundt og bli pisset på. Landslagssjefen føler ikke han har det sånn.

- Jeg føler ikke vi blir pisset på. Det er alltid surt å tape treningskamper, men det er lenge til kvaliken starter i september.

SETT DETTE FØR?: Håkon Opdals tabbe ved det første baklengsmålet minnet litt om den ene til Thomas Myhre i Frankfurt. Og den var betegnende for den norske kvelden - helsvart. Foto: SCANPIX
SETT DETTE FØR?: Håkon Opdals tabbe ved det første baklengsmålet minnet litt om den ene til Thomas Myhre i Frankfurt. Og den var betegnende for den norske kvelden - helsvart. Foto: SCANPIX Vis mer

Gjorde som de ville

Montenegro ligger på 175. plass på FIFA-rankingen, mens Norge ligger på 27. plass. De to lagene kommer til å nærme seg hverandre etter denne kampen.

Men Montenegro-plasseringen tegner ikke et sant bilde av resultatene deres. De er nemlig verdens yngste landslagsnasjon, og spilte i kveld sin sjuende landskamp.

Og med tanke på hva de viste på Gradski Stadion i Podgorica, kommer de til å ta kraftige klyv oppover rankingen framover.

I 1. omgang gjorde de i store perioder som de ville. De spilte rundt de norske gutta, som var på etterskudd gang etter gang.Bare sju minutter inn i kampen ble John Arne Riise lurt på venstrebacken. Simon Vukcevic skjøt fra skrått hold, og Håkon Opdal ga en håpløs retur ut i feltet. Tore Reginiussen maktet ikke klarere og Igor Burzanovic scoret enkelt.

- Det kom en mann foran og forstyrret meg, ballen spretter videre og jeg klarer ikke å holde den, forklarer Opdal for Viasat 4.

Men har selvsagt ikke annet valg enn å legge seg flat:

- Jeg bør legge lista høyere, jeg skal ta den.

image: Ydmyket av lag nummer 175 i verden

Hareide synes ikke at Norge har et keeperproblem.

- Nå får vi få i gang sesongen, så får vi se hvordan keeperne blir. Foreløpig har jeg tillit til alle som her her, men vi må jobbe oss inn i en positiv trend igjen, sier landslagssjefen, som heller ikke ønsker å si så mye om innsatsen til for eksempel Morten Gamst Pedersen.

- Jeg kommenterer ikke enkeltspillere nå.

- Martin Andresen, blir det for mange hatter? spurte Viasat 4-reporteren.

- Jeg vet ikke med hattene, men han sleit i lysken før pause. Det var ikke noen vits å ta noen sjanser med ham. Han skulle uansett ut etter en time, sier Hareide.

Carew nær scoring

De norske gutta skapte svært lite framover, men John Carew var bare en feberredning unna scoring etter 19 minutter. Han headet et Riise-frispark mot nettkjenning, men Vukasin Poleksic kastet seg og reddet strålende.

Åtte minutter før hvilen fikk Montenegro en gratissjanse igjen. Tore Reginiussen og Brede Hangeland gikk begge på ballen etter et frispark, og TIL-stopperen klarte ikke annet enn å stusse ballen videre i eget felt. Branko Boskovic takket for muligheten ved å heade ballen utagbart forbi Opdal.

Reginiussen fikk en sjanse i motsatt ende like før pause, men han klarte ikke å treffe skikkelig da et corner datt ned i feltet.Jarl André Storbæk, Martin Andresen og Morten Gamst Pedersen ble ved sidebytte erstattet av Jon Inge Høiland, Eirik Bakke og Steffen Iversen. Hareide hadde egentlig tenkt til å foreta byttene sine først etter 60 minutter, men han var nødt å foreta seg noe etter den flaue førsteomgangen.

- Jeg ville skape mer trøkk framover på banen og koble til en spiss til, for vi ble lave i 4-5-1. Men så blir vi rammet av et ulykksalig baklengsmål igjen. Det er sånn som lag i motgang får mot seg, sier Hareide til Viasat 4.

Trøstemål

Norge overtok mer av spillet med 4-4-2, men det gikk ikke lang tid før spillerne fikk seg en ny på trynet.

Radomir Dalovic blir truffet av et skudd fra 20 meter, etter at Hangeland headet en corner ut av feltet. Ballen skiftet retning og Opdal ble utspilt og ball nummer tre trillet forbi ham.

De norske gutta virket ikke veldig interessert i å rette opp inntrykket etter dette, men 18 minutter før slutt pyntet Carew bittelitt på resultatet. Høiland slo inn til spissen som dempet ballen utenfor boksen og skjøt kontant i mål fra 16 meter.

Men dette ble bare en mager trøst.

For dette var bare nok en trist dag for norsk fotball.

Dagbladet.no kommer tilbake med reaksjoner fra Podgorica.

<B>BANKET NORGE:</B> Montenegro ligger milevis etter Norge på FIFA-rankingen, men det er bare på papiret.
<B>BYTTET UT TRE:</B> Åge Hareide var så misfornøyd med Morten Gamst Pedersen, Martin Andresen og Jarl Andre Storbæk at han byttet dem ut etter 1. omgang.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media