Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ydmyket av Makedonias superstjerne: - Det var tungt

Christensen reddet bare fire skudd.

KRAKOW (Dagbladet): Etter å ha stoppet bare fire av 25 skudd i poengtapet mot Makedonia, var Espen Christensen (30) skuffet. Norges keeper innrømmer at han slet med å finne ut av motstanderlagets storscorer, Kiril Lazarov (35) som nettet hele 11 ganger.

- Som folk kunne se, var det tungt, forteller Christensen til Dagbladet.

- Skulle hatt flere redninger Christensen har tidvis storspilt tidligere i mesterskapet, men mot Makedonia ble 30-åringen nærmest ydmyket. Nevnte Lazarov var svært aktiv fra sin bakspiller-posisjon og gjorde ikke situasjonen bedre for sin norske motstander da han løftet to straffekast på arrogant vis like over luggen hans.

De gangene Lazarov ikke gikk på skudd selv, slapp han gjerne ballen videre inn til Makedonias strekspiller. Uforutsigbarheten gjorde det vanskelig for Norge, mener Christensen.

- Han er en god håndballspiller. At han kom til å skyte og lage mål, det var vi fullt klar over før kampen, men nå ble det kanskje litt flere enn vi hadde tenkt. Jeg skulle gjerne hatt noen flere redninger på skuddene hans. Forsvaret gjør en «jækla» jobb, med Bjarte (Myrhol) i spissen. Det er imponerende, men det blir vanskelig når de har en så god skytter og en så stor strekspiller som får mange baller og skaffer mange straffer. Det er en vanskelig kombinasjon å stoppe, sier keeperen.

- Ble defensiv Etter null redninger på Makedonias sju første skudd, ble Christensen erstattet av Ole Erevik bare 13 minutter ut i første omgang. Dessverre lyktes heller ikke Erevik i særlig større grad, før Christensen ble satt tilbake på banen igjen etter pause.

Hvorfor keeperparet begge slet, har ikke sistnevnte noen god forklaring på.

- Det er vanskelig å si på stående fot. Av og til har du bedre dager enn andre, sånn er det med det meste. I dag ble jeg litt defensiv. Da flyr ballene fort forbi, sier Christensen, før han legger til:

- Verken meg eller Ole fikk særlig tak på ballene. Vi skulle gjerne hatt flere redninger for å ha hjulpet gutta enda mer, men slik blir det ikke. Nå får vi ett poeng. Jeg vet ikke hvor mye det er verdt, men det skal vi være stolte av.

Derfor ble det uavgjort Fremover på banen lyktes Kristian Bjørnsen i langt større grad. 27-åringen har vært en av mesterskapets aller beste spillere og var igjen bunnsolid med seks scoringer på sju forsøk.

Selv opplevde han imidlertid oppgjøret som vanskelig.

- Vi blir jagende hele kampen, noe som gjør det tøft. Dét er alltid verre enn å bare flyte på en god start. I forhold til Polen-kampen er det forsvarsspillet som ikke lykkes. Det gjør at vi ikke får de enkle kontramålene, dessverre, sier Bjørnsen til Dagbladet.

- Hvor mye av skylden må forsvaret ta og hvor mye av skylden må keeperne ta?

- Det er som regel en kombinasjon. Vi fikk jo noen bra redninger på slutten, som i alle fall er med på at vi tar ett poeng, selv om det ikke hjelper så mye, sier Bjørnsen, som til tross for uavgjortresultatet ikke har gitt opp håpet om å avansere til semifinalen.

- Man må alltid ha troa, slår kantspilleren fast.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media