MØRK DAG: Det som var et superviktig oppgjør for både Sunderland og Cardiff endte med 4-0-seier til Sunderland. Dermed ser det mørkt ut med tanke på fornyet Premier League-kontrakt for Solskjær og co. Foto: REUTERS/Nigel Roddis
MØRK DAG: Det som var et superviktig oppgjør for både Sunderland og Cardiff endte med 4-0-seier til Sunderland. Dermed ser det mørkt ut med tanke på fornyet Premier League-kontrakt for Solskjær og co. Foto: REUTERS/Nigel RoddisVis mer

Ydmyket av Sunderland: Solskjær og Cardiff henvist til sisteplass på tabellen

Ny Premier League-kontrakt i tynn tråd.

• Sunderland - Cardiff City 4-0 (2-0)

(Dagbladet): En livsviktig kamp i bunnstriden som begge lag måtte vinne for å redde skinnet og holde seg i Premier League.

- Kampen i dag må Cardiff vinne. Den som taper i dag, rykker ned, sa TV2s fotballekspert Petter Myhre til Dagbladet tidligere i dag.

Og i en kamp der det hele utviklet seg til å bli helsvart for Solskjær og co, ser det mørkt ut med tanke på Premier League-spill også neste år.

- Vi gir ikke opp. Det er fortsatt to kamper igjen, og vi er nå nødt til å vinne begge. Vi gir aldri opp, sier Solskjær ifølge Cardiffs Twitterkonto.

- Å ligge under 0-2 og bli redusert til ti mann til pause, gjør alltid kampen vanskelig. Dette var et veldig skuffende resultat.

Utvisning Sunderland var knepent best i starten av første omgang, og fikk nettkjenning etter 26 minutter. Connor Wickham var høyest på et innlegg, og kunne skalle inn ledelse for hjemmelaget.

JUBEL: Fabio Borini satte straffen og sendte Sunderland opp til 2-0-ledelse. Foto: REUTERS/Nigel Roddis
JUBEL: Fabio Borini satte straffen og sendte Sunderland opp til 2-0-ledelse. Foto: REUTERS/Nigel Roddis Vis mer

Senere ble vondt verre for Solskjærs menn. En Sunderland-spiller kom gjennom i angrep, med Cardiff-forsvarer Cala på slep. Cala holdt i trøya, videre inn i 16-meteren, og dommeren dømte straffe. I tillegg ble Cala sendt av banen, og Cardiff måtte klare seg med ti mann i drøye 45 minutter.

Spikeren i kista Solskjær gjorde et offensivt bytte i pausen, da han byttet Cowie med Wilfried Zaha. Cardiff hang med i kampen og hadde en sjanse som kunne gitt mål etter et frispark, men klarte ikke å slå tilbake og ble etterhvert overkjørt av Sunderland.

Med et kvarter igjen kom spikeren i kista. Giaccherini ble spilt gjennom i Cardiffs 16-meter, og avsluttet på dyktig vis og skjøt ballen i nettet bak Marshall.

Som et punktum på det hele ble Wickham tomålsscorer da han headet inn 4-0 til Sunderland.