Bolsjunovs utfordrende ungdomstid

Ydmyket av yngre gutter. Så skjedde det noe

Aleksandr Bolsjunovs eventyrlige suksess i skisporet var det ingen som hadde sett for seg i 2016.

MESTEREN: Aleksandr Bolsjunov, som her jubler for sitt første OL-gull på åpningsøvelsen skiathlon, kjemper om langrennstronen i duell med Johannes Høsflot Klæbo. Det var det lite som tydet på i 2016. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
MESTEREN: Aleksandr Bolsjunov, som her jubler for sitt første OL-gull på åpningsøvelsen skiathlon, kjemper om langrennstronen i duell med Johannes Høsflot Klæbo. Det var det lite som tydet på i 2016. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Bak enhver olympisk mester ligger en unik historie.

Mange verdensenere markerer seg tidlig som barnestjerner og blir seiersvante fra første konkurranse. Andre må være tålmodige i påvente av triumfene.

Selv om langrennsstjerna Aleksandr Bolsjunov er tidenes femte yngste verdenscupvinner - bare slått av Petter Northug, Johannes Høsflot Klæbo, Finn Hågen Krogh og Pål Gunnar Mikkelsplass - befinner faktisk Bolsjunov seg i kategorien som var verken en barne- eller ungdomsstjerne.

Bolsjunov ble tidenes yngste ikke-nordmann som vant et verdenscuprenn i Lahti 4. mars 2018 og slo Gunde Svans svenske rekord med marginale tre dager, men det var ingen som hadde forventet det to år tidligere.

Resultatene til Bolsjunov - den suverene vinneren av OL-tremila - kom litt ut av intet i 2017 og 2018, skal vi tro konkurrentene han duellerte mot i junior-VM i 2016.

Ydmyket av yngre norske gutter

Som sisteårs junior i 2016 var nemlig ikke Bolsjunov blant dem som preget de ypperste topplasseringene i junior-VM i Rasnov.

- For å være helt ærlig, var det ikke Bolsjunov som jeg så for meg at skulle bli den store av de gutta vi gikk mot da, sier Vebjørn Hegdal til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer