Ekaterina Stchastlivaia

Ydmyket Bjørgen i hvert renn før hun sporløst forsvant.
- Hva skjedde med Ekaterina?

Hun var så mye bedre enn jevngamle Marit Bjørgen at det var skremmende. Men hva skjedde egentlig med Ekaterina Stchastlivaia da hun plutselig forsvant fra langrennsverden?

IKKE ALLTID BEST: I junioralderen var det mange som slo Marit Bjørgen internasjonalt. Ei jente utklasset alle: Ekaterina Stchastlivaia. Hennes historie er helt spesiell. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
IKKE ALLTID BEST: I junioralderen var det mange som slo Marit Bjørgen internasjonalt. Ei jente utklasset alle: Ekaterina Stchastlivaia. Hennes historie er helt spesiell. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Du forbinder kanskje Marit Bjørgen med hennes enestående og tilsynelatende endeløse rekke av triumfer, men 37-åringen fra Rognes har ikke alltid vært en verdensener.

Selv om hun ofte blir omtalt som en barnestjerne, var hun på ingen måte verdens beste junior. Det er nok å skru tiden tilbake til junior-VM i 2000 i Strbske Pleso i Slovakia.

Der endte Bjørgen opp med en 15. plass på sprinten og 37. plass på fem kilometer fristil. På den tiden var det ei helt anna jente som skilte seg ut, nemlig den jevngamle russiske konkurrenten Ekaterina Stchastlivaia.

Stchastlivaia vant fem-kilometeren i utklassingsstil foran Pirjo Manninen, Evi Sachenbacher og skiskytteren Teja Gregorin. Samtlige av disse har skapt imponerende karrierer i ettertid, bortsett fra det russiske unikummet som slo Marit Bjørgen med 2.20 på fem kilometer.

- Det navnet sier meg egentlig ikke så mye. Hva skjedde med henne? Det jeg husker best fra junior-VM er Evi Sachenbacher og at Sverige hadde mange gode løpere. Jeg husker at det var noen gode russere, men Stchastlivaia-navnet har jeg ikke noe forhold til, forteller Bjørgen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer