Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ydmyket England i EM-finalen

Tyskland vartet opp med festfotball.

KNUSENDE OVERLEGNE: De tyske fotballjentene fikk slite mot Norge i semifinalen, men fikk enkel match i finalen mot England. Til slutt vant de hele 6-2. Foto: AFP PHOTO / OLIVIER MORIN
KNUSENDE OVERLEGNE: De tyske fotballjentene fikk slite mot Norge i semifinalen, men fikk enkel match i finalen mot England. Til slutt vant de hele 6-2. Foto: AFP PHOTO / OLIVIER MORIN Vis mer

|||

De tyske fotballjentene hadde ingen planer om å la England spolere drømmen om et nytt EM-gull. Med festfotball og 6-2-seier ble England ydmyket i finalen.

Tyskland måtte kjempe hardt for å slå ut Norge i semifinalen, men fikk med seg 3-1-seier etter en god annenomgang. Mot England nektet tyskerne å havne bakpå, til tross for at de engelske gjorde alt for å skape spenning.

Etter en nervøs åpning på Olympiastadion i Helsingfors, eksploderte det like før kampuret bikket 20 minutter. Birgit Prinz viste hvor viktig hun er og ordnet 1-0 for Tyskland. Kapteinen timet løpet godt og trengte bare å styre ballen i mål.

Det ga blod på tann. Få minutter senere viste Melanie Behringer klasse. Fra rundt 30 meter var hun frekk som få, og chippet ballen over Rachel Brown i England-målet.

Da jublet de tyske jentene som om EM-gullet var sikret, men England kom tilbake med en gang. Karen Carneys redusering ga ny spenning i kampen.

De engelske jentene klarte ikke å få den viktige utligningen. Kim Kulig sendte i stedet Tyskland i 3-1-ledelse etter hvilen, men heller ikke den nettkjenningen kunne drepe spenningen. Like etter reduserte Kelly Smith for England.

Det ble imidlertid det siste som kunne tyde på spenning. Tre kjappe Tyskland-mål, to av dem signert Inka Grings og ett Birgit Prinz, avgjorde kampen.

Tysklands EM-statistikk er imponerende. Landet står med 19 strake seirer i EM-sammenheng etter finaleseieren. Inkludert kvalifisering er tallet 35.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling