Ydmyket Glimt og Sæternes

BODØ (Dagbladet): Steinar Nilsen tok del i TILs forrige storhetstid. Den startet med opprykk i 1985, fortsatte med NM-gull i 86 og endte med seriesølv i 90. Veteranen tror at «gutan» har nye pokaler og medaljer i vente.

Og den hjemvendte Italia-proffen blir gjerne med på ferden sjøl: Tirsdag signerte han en ny tremånederskontrakt som binder ham til moderklubben ut sesongen.

Dermed kunne han trekke på seg TIL-trøya i går, etter en «skilsmisse» som hadde vart i to seriekamper. Og for et comeback:

Den råsterke midtstopperen og kollegaen Arne Vidar Moen tok luven av Tippeligaens beste spiss, Bengt Sæternes. I motsatt ende av banen scoret lagkameratene på fem av åtte sjanser. Etterpå slo Nilsen fast:

- Jeg er overbevist om at vi ville endt blant de seks-sju beste dersom vi hadde spilt i Tippeligaen. Vent og se, neste år er vi tilbake. Og se ikke bort fra at vi i mellomtida har vunnet cupen!

Ydmykelsen

«Gutan» lekte seg til kvartfinalen etter tidvis å ha spilt ut storebror Glimt. «Slaget om Nord-Norge» ble en pinefull og ydmykende opplevelse for hjemmefansen:

Etter to feite sjanser før kvarteret, forvandlet alt seg med et ulykkelig selvmål. Et TIL-innlegg spratt i foten på Glimts Fredrik Kjølner og gled inn under målvakt Tor Egil Horn.

Og komikvelden fortsatte:

  • Roar Christensen scoret fra 20-25 meters hold. Ny Horn-glipp.
  • Så ble Peter Kovacs revet ned, og Morten Gamst Pedersen knallet inn straffa.
  • Ydmykelsen ble fullkommen på overtid før pause, da Gamst Pedersen tok frispark helt ut ved sidelinja, omtrent på høyde med Glimts 16-meter. Skruballen gikk utrolig nok i mål. Ny Horn-tabbe.

Gjorde hjemmeleksa

Etter hvilen surfet TIL inn seieren med ro, kraft og autoritet. Da Bengt Sæternes omsider klarte å skape et blaff av håp ved å løpe inn en redusering, brukte Ole Andreas Nilsen to minutter på å slokke det: 5- 1 fra over 30 meters hold. Enda et skudd Horn kunne tatt.

- Jeg burde vel tatt alt utenom straffa, sa en stille og ydmyket Glimt-keeper etterpå.

- Moen og jeg hadde gjort leksa på forhånd. Vi skulle ikke gi Sæternes ro. Samtidig skulle vi ikke komme for tett opp i ryggen på ham. Da vender han, er forbi på et blunk og skyter, sier Nilsen.

Veteranen debuterte for TIL som 17-åring i 1989, og spilte på A-laget i ni sesonger før han forlot dro til AC Milan og Napoli. I fjor gikk han rekonvalesent etter en kneoperasjon. Nå er han tilbake der han startet.

TOK ROTTA PÅ SÆTERNES: Steinar Nilsen hadde få problemer med å nøytralisere Tippeligaens beste spiss, Bengt Sæternes, på Aspmyra i går. Her henger Sæternes etter mens TIL-veteranen rydder opp.