DEN ULTIMATE NEDTUR: Håvard Nordtveit ble tatt av banen etter 23 minutter mot Liverpool. Foto: NTB Scanpix
DEN ULTIMATE NEDTUR: Håvard Nordtveit ble tatt av banen etter 23 minutter mot Liverpool. Foto: NTB ScanpixVis mer

Landslaget: Håvard Nordtveit

Ydmyket i England og slaktet i Tyskland: - Jeg ble ofret, sier Nordtveit

Slik opplevde Hoffenheim- og landslagsspilleren den famøse kampen mot Liverpool.

Norge - Aserbajdsjan, fredag klokka 20.45

SANDVIKA (Dagbladet): Håvard Nordtveit (27) opplevde marerittet til alle fotballspillere på Anfield. Etter bare 23 minutter ble han tatt av banen i Champions League-kvalifiseringen mot Liverpool.

Liverpool ledet 3-0 over Hoffenheim. Jakten på en syndebukk var i gang. Og den største av dem alle var åpenbart nordmannen Nordtveit.

- Jeg hadde så å si glemt det helt til du stilte spørsmålet, sier Nordtveit når Dagbladet møter ham på landslagets spillerhotell i Sandvika.

Ingenting blir så fort historie som en fotballkamp, det har Nordtveit rett i. Men det som skjedde på Anfield 23. august ryster fortsatt Hoffenheim-fansen.

Ledet

Liverpool ledet 2-1 borte fra første kamp i playoffen til Champions League. Men klubber har kommet til Anfield tidligere og vunnet 2-0. Derfor var det en gjeng optimistiske tyskere som entret den engelske stadion 23. august.

Men det startet på verst tenkelige måte. Og etter 23 minutter - på stillingen 3-0 til Liverpool - ble Nordtveit vinket av banen. På sosiale medier var det storm. Her hadde nordmannen skjemmet seg ut for åpen scene, lød omkvedet.

Hva sier han selv?

TØFF OPPLEVELSE: Håvard Nordtveit stilte med rak rygg og snakk om Liverpool-kampen på dagens pressetreff i Sandvika. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TØFF OPPLEVELSE: Håvard Nordtveit stilte med rak rygg og snakk om Liverpool-kampen på dagens pressetreff i Sandvika. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Jeg var sint på meg selv. Jeg kan så mye bedre enn som så. Når du møter gode spillere, må du være effektiv i den defensive jobben. De var jo dødelig effektive da de fikk muligheten.

- Fikk du en begrunnelse for hvorfor du ble tatt ut?

- Det var et formasjonsbytte. Treneren ville skifte formasjon. Da ble jeg ofret. Sånn er det når du ikke leverer det du er god for.

Bunnkarakter

I den tyske storavisa Bild ble Nordtveit belønnet med poengsummen seks. Skalaen går fra én til seks, der seks er det svakeste. Poengsummen, slik Bild beskriver den, betyr at du ikke er verdt lønna du hever.

- Hvor mange av målene følte du deg skyld i?

- Jeg har ikke rukket å analysere målene som kom imot. Den biten, med Champions League, er over. Vi har ikke hatt tid til å se tilbake på det som skjedde. Vi fokuserte på kampen mot Bayer Leverkusen.

Ubenyttet reserve

Den - mot Leverkusen - endte 2-2. På to kamper i Bundesliga har Hoffenheim fire poeng. Nordtveit var ubenyttet reserve på Bay Arena i helga.

TYSK HVERDAG: Håvard Nordtveit prøver lykken igjen i Tyskland etter et år i England. Foto: NTB Scanpix
TYSK HVERDAG: Håvard Nordtveit prøver lykken igjen i Tyskland etter et år i England. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Vi har et tett kampprogram. Det var fullt fortjent at jeg satt på benken. Jeg vet at treneren var fornøyd med meg i den første kampen mot Werder Bremen og hjemme mot Liverpool. Han vet hva jeg er god for. Så det er bare å stå på og være positiv.

Nordtveit hadde en tung sesong også i West Ham i fjor og avsluttet kontrakten lenge før tida.

- Det siste året har vært som en berg-og-dal-bane. Men jeg føler det går mer på skinner i Tyskland. Jeg føler at jeg har kommet til en fantastisk klubb, med den yngste treneren i Europa (Julian Nagelsmann, 30 år). Han vet hva han holder på med.

Gleder seg

Nordtveit gleder seg til fredagens VM-kvalifiseringskamp mot Aserbajdsjan. Han følte laget fikk en opptur i de to forrige landskampene mot Tsjekia og Sverige, som begge endte uavgjort.

- Forhåpentligvis klarer vi å få en seier snart. Det hadde vært godt for laget og selvtilliten, påpeker han.

Mandag er Tyskland motstander i Stuttgart.