Ydmyket i Europa

FTC Budapest- Bækkelaget 33- 23. - Som enkeltkamp er dette noe av det mest forferdelige jeg har vært med på. Etter gode resultater i det siste er det ikke snakk om at vi fikk beina ned på jorda. Nå må vi snarere grave oss opp til jordoverflata igjen, sier Cecilie Leganger til Dagbladet.

Bækkelaget hadde i perioder av første omgang kontakt med motstanderne fra den ungarske hovedstaden - men som keeper Cecilie Leganger sa etter en (kald?)dusj i går:

- Det var i grunnen aldri noen tvil. Jeg sto bare og ventet på neste skudd. Det var som å bli overkjørt av en dampveivals, sier Leganger til Dagbladet.

Før hun legger til:

- Jeg husker ikke om dette er det meste jeg har sluppet inn som Bækkelaget-keeper. Men jeg tror og håper det.

En kikk i arkivet viser at Leganger også slapp inn 33 mål da Bækkelaget tapte 24-33 mot Hypo Niederösterreich 31. oktober 1999.

Tapet i går føltes uansett verre.

Mye verre.

Tror på avansement

I det minste håper Leganger at det kommer noe godt ut av utklassingen i går.

- Jeg tror ikke vi gjør to slike kamper som dette. Det er mange unge jenter her, og såpass lærdom må vi ha tatt av dette. Verre kan det iallfall ikke bli, sier en offensiv Cecilie Leganger.

BSK er riktignok i en tøff pulje, men Leganger står fortsatt på at målsettingen er å avansere til neste runde i Champions League. Da må de bli blant de to beste i pulja på fire lag.

- Det er fortsatt målet, bekrefter Leganger.

- Vi vet at vi er gode nok bare vi tør spille vårt eget spill.

Lite hjelp

Derfor forventer hun også en helt annen innstilling fra sine lagvenninner i neste helgs bortekamp mot sterke Ferrobus Mislata fra Spania - som slo ungarerne Bækkelaget tapte for i går med to mål forrige helg.

- Det blir viktig for oss å få et godt resultat der. Da kan vi ikke opptre like tafatt som i denne kampen, sier Leganger.

Sjøl bruker hun all fritid utenom håndballen til å lese til to viktige eksamener 23. og 25. januar - og selv om hun er mentalt sliten lyktes Leganger med å holde tenninga oppe i går. Dessverre fikk hun lite hjelp av forsvaret.

- Opptrådte kaotisk

BSK-trener Zeljko Tomac var mildt sagt oppgitt etter stortapet - etter at kroaten hadde ført laget sitt til 12 strake seirer i serie og cup.

- Det verste jentene har gjort under min ledelse. De gjorde ingen ting av det vi snakket om før kampen. Vi skulle ikke la oss påvirke av den fanatiske stemningen i hallen, men jentene opptrådte kaotisk og tydelig stresset.

- Vi gjorde feil som vi ikke gjør til daglig. Da blir du hardt straffet av sterke lag som dette, sier han til Dagbladet.

MARERITT:</B> Lene Tønnesen scoret tre mål i Champions League-kampen mot FTC Budapest i går. Men som bildet viser: Bækkelaget var sjanseløse mot den ungarske stjernespilleren Agnas Farkas, som alene scoret ni mål.