Ydmyket i garderoben

MOLDE (Dagbladet): Molde- Lillestrøm 4- 0. - Jeg er bare et menneske jeg også, sier Karl Oskar Fjørtoft. I går var han i mislykket kontraktsmøte med Molde-lederne klokka 10.00. Da han møtte til kamp noen timer seinere, var drakta hans fjernet fra garderoben.

Molde Fotballklubb har gjort det bra på banen, men heller dårlig utafor i ukene før seriestart. Konflikten rundt den sparkede klubblegen Kjell Erik Strømskag nådde toppen i helga da klubbstørrelser som Stein Olav Hestad (680 kamper) og oppmann Tor Gunnar Hagbø trakk seg fra klubben i solidaritet med Strømskag.

I går demonstrerte Molde-ledelsen på nytt at temaet personalbehandling bør opp på neste bedriftsseminar:

Karl Oskar Fjørtoft - sentral midtbanespiller i klubben de fem siste sesongene og fast på laget i hele vinter - har vegret seg mot å skrive under på det eneste kontraktsforslaget han er forelagt. Det ga i går konsekvenser han neppe hadde tenkt seg.

Ikke overrasket

- Jeg møtte i garderoben og trodde jeg var i troppen. Skjønte på treninga mandag at jeg neppe skulle spille. Da var drakta mi fjernet. Først trodde jeg det bare var kødd. Men det viste seg å stemme, sier Karl Oskar, som kom inn i garderoben blant de siste, men måtte tusle ydmyket ut og se kampen fra tribunen.

- Er du overrasket over at slikt skjer i Molde?

- Nei, jeg er ikke overrasket over at dette er måten å behandle oss på. Jeg har ikke hatt sånne saker før, men jeg synes det er merkelig og drastisk. Og veldig trist for meg.

Molde-trener Gunder Bengtsson beklaget seg etter kampen over at han ikke fikk bruke Fjørtoft. Likevel presterer Bengtsson å hevde at han fortsatt har ansvaret for laguttaket.

Til tross for at vrakingen i neste setning forklares med styrets vedtak om ikke å bruke spillere som ikke skriver under på kontraktsforslag.

Vil fortsette

- En merkelig måte å behandle meg på. Jeg har ikke gjort noe galt, og vil gjerne fortsette i klubben, sier Fjørtoft, som er enig i at styret nå har tatt over laguttaket.

Sportsdirektør Bjørner Oshaug og admininstrerende direktør Espen Silseth deltok på formiddagsmøtet med Fjørtoft. Silseth hevder at Fjørtoft der fikk klar beskjed på møtet om at han ikke skulle spille.

- Men han skulle møte på stadion, sier Silseth - og bekrefter at spilleren selges i løpet av kort tid om han ikke skriver under på det forelagte kontraktsforslaget. Kampen: Molde var best i 90 minutter. Thomas Mork, Bernt Hulsker (2) og Magne Hoseth scoret målene. Magne Hoseth var best på banen. Lillestrøm: - Puslete, tamt og tafatt. En skrekkelig kamp av oss og to divisjoner under nivået vi må ligge på. Dette trodde jeg ikke var mulig, sier trener Arne Erlandsen.

DEPPA: Vel hjemme etter kampen brukte Karl Oskar Fjørtoft i går kvelden på å komme seg etter ydmykelsen av å møte til kamp - uten å finne drakta si i garderoben. - Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Akkurat nå sliter jeg, sier han.