<strong>SKREKKÅPNING:</strong> Manchester United tapte 1-3 hjemme mot Crystal Palace i serieåpningen. Foto: Richard Heathcote/Pool via AP
SKREKKÅPNING: Manchester United tapte 1-3 hjemme mot Crystal Palace i serieåpningen. Foto: Richard Heathcote/Pool via AP Vis mer

Freser mot VAR: - Ødelegger spillet

Ydmyket i premieren

Manchester United fikk en verst tenkelig start på Premier League-sesongen da Roy Hodgson utkonkurrerte Ole Gunnar Solskjær taktisk og vant 3-1 på Old Trafford. Wilfried Zaha herjet mot gamleklubben, mens VAR skapte nytt drama og frustrasjon.

Publisert
Sist oppdatert
  • Manchester United - Crystal Palace 1-3 (0-1)

Ole Gunnar Solskjærs Manchester United fikk en marerittstart på sesongen da Crystal Palace vant 3-1 på Old Trafford lørdag kveld.

En skrekkelig svak og omstendelig 1. omgang, hvor Crystal Palace tok ledelsen ved Andros Townsend, ble etterfulgt av en like tam 2. omgang for Manchester United.

- Dette har virkelig vist at vi må forbedre oss. Dette er ikke godt nok mot noe lag i Premier League, sier Solskjær til BBC.

Solskjærs menn så ut til fremdeles å være i feriemodus da de ble kontret i senk av et kompakt Palace-lag, hvor Roy Hodgson lyktes maksimalt med kampplanen for det lavtliggende og kontringsjagende bortelaget.

Tidligere Manchester United-spiller Wilfried Zaha senket gamleklubben med to scoringer i 2. omgang. Den første var av det meget kontroversielle slaget.

VAR grep inn på stillingen 0-1 og tildelte Crystal Palace et straffespark etter en hårfin hands fra Victor Lindelöf. David de Gea reddet straffesparket fra Jordan Ayew, men jubelen var kortvarig da VAR grep inn igjen.

- Risikerer å rive ut sjelen av spillet

VAR lot Palace få en ny sjanse til å ta straffemerket, ettersom de Gea forlot streken noen hundredeler for tidlig. Zaha satte forsøk nr. 2 i mål.

- Med VAR brukt på den måten risikerer de å rive ut hjertet og sjelen av spillet, skriver den anerkjente fotballskribenten Henry Winter på Twitter.

- De Gea redder straffen. Men VAR tar redningen fra ham. De ødelegger spillet, skriver Jan Åge Fjørtoft.

- En farse, supplerer Manchester Evening News-journalist Samuel Luckhurst om avgjørelsen, før han påpeker at VAR-beslutningen ikke er en unnskyldning for storklubbens tap og prestasjon.

Manchester Uniteds ferskeste signering Donny van de Beek tente imidlertid vertenes håp på ny da han scoret i debuten like etter.

Nederlenderen kom i karakteristisk stil på et dypt løp inn i boksen, snappet opp et innlegg og banket inn 1-2-reduseringen.

Det håpet forsvant imidlertid raskt da Zaha kontret inn 3-1 til Crystal Palace like etter mot sine tidliger lagkamerater.

<strong>HERJET:</strong> Wilfried Zaha. Foto: NTB Scanpix
HERJET: Wilfried Zaha. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Skrekkstart

Manchester United leverte en meget svak 1. omgang. Faresignalet kom tidlig, og Ole Gunnar Solskjærs elever så ut til fremdeles å være i feriemodus da marerittstarten var et faktum etter bare sju minutter.

Jeffrey Schlupp slo et hardt og godt innlegg langs bakken som fant Andros Townsend på bakerste stolpe. Kantspilleren gjorde alt rett og ordnet 0-1-ledelse til Crystal Palace på Old Trafford.

Manchester United skapte lite offensivt, til tross for stort ballinnehav, men angrepsspillet mot etablert ble for omstendigelig og gikk for tregt mot et meget kompakt og lavtliggende bortelag.

Roy Hodgson traff ideelt med kamplanen før pause, fikk stengt av mellomrommet som Bruno Fernandes elsker å herje i og hadde god kontroll. Samtidig tok Crystal Palace godt vare på kontringene med sine hurtige angrepsspillere i ankomstfasen.

Like før pause holdt gjestene på å doble ledelsen da Jordan Ayew driblet seg inn i banen og banket løs mot krysset, men David de Gea dro fram en imponerende refleksredning på streken. Også Wilfried Zaha skapte farligheter i kontringsfasen med sin hurtighet og teknikk.

Straffedrama

Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer

Solskjær satte inn stjerneskuddet Mason Greenwood for Daniel James i pausen, uten at Manchester United så bedre ut av den grunn.

Det store ballinnehavet ga minimalt med sjanser. I stedet var Crystal Palace vel så farlige på kontringer med Ayew og Zaha på topp.

Midtveis i 2. omgang fikk gjestene tildelt et straffespark etter at VAR snappet opp en hands på Victor Lindelöf.

Jordan Ayew klarte imidlertid ikke å overliste de Gea, som dro fram en klasseredning nede ved stolperoten.

Gleden til spanjolen varte imidlertid ikke lenge, for VAR grep inn igjen og lot Palace få ta straffen på nytt, ettersom de Gea forlot streken noen hundredel for tidlig.

Denne gang fikk Zaha sjansen fra elleve meter. Den tidligere Manchester United-angriperen banket ballen bak de Gea og i mål.

Manchester Uniteds ferskeste signering Donny van de Beek tente imidlertid vertenes håp på ny da han scoret i debuten. Nederlenderen kom i karakteristisk stil på et dypt løp inn i boksen, snappet opp et innlegg og banket inn 1-2-reduseringen.

Det håpet forsvant imidlertid raskt da Zaha kontret inn 3-1 til Crystal Palace like etter og sikret borteseier på Old Trafford.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer