Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ydmyket igjen

Norge- Danmark 24- 35. Ingen verdens ting minnet om at de norske håndballjentene faktisk var tittelforsvarere i finalen i Scandinavian Open i Vejle. For to år siden vant Norge turneringen i Oslo Spektrum. I går ble jentene feid av banen. - Jeg er mektig irritert over at vi ikke får til spillet vårt mot Danmark, sier landslagssjef Marit Breivik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv om dette egentlig bare var en treningskamp, var den igjen tegn på en negativ utvikling: Nivå-gapet mellom verdenseneren Danmark og toeren Norge synes bare å øke.

Marit er irritert

I VM-finalen sist desember tapte Norge 20- 33. Nå kunne danskene vunnet enda mer, etter å ha ledet 22- 11 ved pause. Men Anja Andersen og Danmark slappet forståelig nok av i 2. omgang. Sjøl med danske-maskineriet på tomgang, endte omgangen uavgjort.

- Deprimerende, landslagstrener Marit Breivik?

- Deprimerende er ikke ordet jeg vil bruke. Men jeg er mektig irritert. Vi fighter ikke.
- Jeg begynner å lure på om vi har fått et Danmark-kompleks, sier Marit Breivik til Dagbladet.

Det vokser opp mange talenter i norsk kvinnehåndball. Men hvor blir det av evnen til å kjøre disse talentene inn på landslaget i rett tid?

Denne evnen har danskene. Når karrieren til verdenstoppene på kantene - Janne Kolling og Anette Hoffmann - nærmer seg slutten, har Danmark to klare avløsere, Christina Røsling og Helle Simonsen.

Danske talenter

De to kantspillerne scoret i går til sammen 11 mål.

- Jeg har kjent til Christina Røsling, for hun er samme årgang som vår Mia Hundvin. Du kan si at Mia ikke fikk til mye, mens Røsling briljerer.

- Men Røsling spiller på et lag i medgang, mens vi får ikke spillet til å fungere i det hele tatt spesielt før pause, mener Marit Breivik.

  • Det norske spillet var igjen totalt avhengig av veteranene, bakspillere Trine Haltvik og Kjersti Grini (scoret 14 av 24 mål).

Et lyspunkt i går: Strekspilleren Siv Sæbø gjorde en fin debut, scoret fire mål og var stø og god i forsvar.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!