Ydmyket igjen

Norge- Danmark 24- 35. Ingen verdens ting minnet om at de norske håndballjentene faktisk var tittelforsvarere i finalen i Scandinavian Open i Vejle. For to år siden vant Norge turneringen i Oslo Spektrum. I går ble jentene feid av banen. - Jeg er mektig irritert over at vi ikke får til spillet vårt mot Danmark, sier landslagssjef Marit Breivik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Selv om dette egentlig bare var en treningskamp, var den igjen tegn på en negativ utvikling: Nivå-gapet mellom verdenseneren Danmark og toeren Norge synes bare å øke.

Marit er irritert

I VM-finalen sist desember tapte Norge 20- 33. Nå kunne danskene vunnet enda mer, etter å ha ledet 22- 11 ved pause. Men Anja Andersen og Danmark slappet forståelig nok av i 2. omgang. Sjøl med danske-maskineriet på tomgang, endte omgangen uavgjort.

- Deprimerende, landslagstrener Marit Breivik?

- Deprimerende er ikke ordet jeg vil bruke. Men jeg er mektig irritert. Vi fighter ikke. - Jeg begynner å lure på om vi har fått et Danmark-kompleks, sier Marit Breivik til Dagbladet.

Det vokser opp mange talenter i norsk kvinnehåndball. Men hvor blir det av evnen til å kjøre disse talentene inn på landslaget i rett tid?

Denne evnen har danskene. Når karrieren til verdenstoppene på kantene - Janne Kolling og Anette Hoffmann - nærmer seg slutten, har Danmark to klare avløsere, Christina Røsling og Helle Simonsen.

Danske talenter

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer