Ydmyket Norge - tror på norsk VM-suksess

Sveriges landslagssjef trøster.

(Dagbladet.no): Norge fikk seg en grundig håndballeksjon av svenskene i Haukelandshallen i går. Til slutt lyste det 22-35 i favør Sverige på lystavla - et begredelig resultat landslagssjef Gunnar Pettersen gremmet seg stort over.

Spillerne selv var mest flaue.

- Å tape med 13 mål mot et svensk lag som ikke er all verden, er ille. Og spesielt når kampen spilles direkte på TV og i en fullsatt hall. Det hadde vært litt bedre om den hadde gått på et bortgjemt svensk sted og ingen visste om den, sier strekspiller Frank Løke i dagens papirutgave av Dagbladet.

Svenskene selv skal ikke engang delta i VM. Men landslagssjef Ingemar Linnéll tror Norge har langt mer inne enn de viste i går.

- Jeg tror Norge i hvert fall kommer til å spille kvartfinale, de vil nok absolutt være med der, sier Linnéll til Dagbladet.no.

Norge er i gruppe med Ungarn, Danmark og Angola, og slo danskene 28-26 i en oppkjøringskamp nylig.

- De har slått Danmark allerede, og Ungarn bør de også slå. Det er en jevn og spennende gruppe, og det blir viktig å ha med seg mange poeng inn i mellomspillet. Jeg tror Norge vinner gruppa, med Danmark på 2. plass, sier Linnéll.

- Hva tenker du om det Norge presterte i går?

I SKAMMEKROKEN: De norske håndballgutta forlot hallen med halen mellom beina etter å ha blitt nedsablet med 13 mål av Sverige i går. Men svenskens landslagssjef tror likevel Kristian Kjelling & co vil skjerpe seg stort når VM begynner. Foto: SCANPIX
I SKAMMEKROKEN: De norske håndballgutta forlot hallen med halen mellom beina etter å ha blitt nedsablet med 13 mål av Sverige i går. Men svenskens landslagssjef tror likevel Kristian Kjelling & co vil skjerpe seg stort når VM begynner. Foto: SCANPIX Vis mer

- Jeg tror nok de er inne i en treningsperiode, og at det er grunnen til at tapet ble så stygt. Norge er vanligvis gode på sitt taktikkspill, og har normalt en bra målvakt, gode skyttere og et stødig forsvarsspill. Men mot var de ikke av samme kaliber som de kan være. Det går opp og ned. De har jo vunnet alle treningskampene sine før denne, minner han om.

Norge VM-åpner mot Angola førstkommende lørdag.

Ydmyket Norge - tror på norsk VM-suksess
<B>TRØSTER:</B> Her er Sveriges landslagssjef Ingemar Linnéll fotografert i 2005, da svenskene ble slått av Norge i Tunisia-VM. I går var han langt mer lystig.