Ydmyket Norge:
- Har godt av det

De svenske jentene ble for sterke for Norge i sprintfinalen. Linn Svahn var totalt overlegen i finalen.

SVENSK TRIPPEL: Linn Svahn (i midten) sammen med Maja Dahlqvist (til venstre) og Jonna Sundling. Foto: NTB
SVENSK TRIPPEL: Linn Svahn (i midten) sammen med Maja Dahlqvist (til venstre) og Jonna Sundling. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Linn Svahn kom som en komet inn i verdenscupen i fjor, og tok med seg fem verdenscupseire i sprint og teamsprint.

Derfor var det ventet at hun skulle bite fra seg også under dagens verdenscupsprint i Finland.

Og det gjorde hun så til de grader.

- Vi har godt av det

Linn Svahn sendte et alvorlig skremmeskudd i semifinalen, og tok seg til finalen sammen med Ane Appelkvist Stenseth, Jonna Sundling, Lotta Udnes Weng, Maja Dahlqvist og Emma Ribom.

I finalen viste hun igjen klasse i duell med to norske kvinner og tre svenske lagkamerater. Det var Dahlqvist og Stenseth som tok føringen i det lette partiet ut fra start, men så sa det pang i den siste bakken inn mot mål.

Sverige smadret rett og slett Norge, og Svahn tok seieren foran Maja Dahlqvist og Jonna Sundling.

- Det gjør vondt. Men jeg tror vi har godt av det. Vi må heve oss på sprint og dyrke de jentene som har de egenskapene latent. Vi må knekke den koden, sier den tidligere langrennsløperen Martine Ek Hagen til Dagbladet.

Lotto Udnes Weng ble nummer fire foran Ane Appelkvist Stenseth og Emma Ribom.

Beitostølen 20201122:  Beitosprinten ,sesongåpning i langrenn på Beitostølen.  Langrenn 10 km friteknikk kvinner. Tiril Udnes Weng  på vei opp Danskebakken.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
Beitostølen 20201122: Beitosprinten ,sesongåpning i langrenn på Beitostølen.  Langrenn 10 km friteknikk kvinner. Tiril Udnes Weng på vei opp Danskebakken. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Det er ikke gøy å se på. Det er like kjipt for oss som de som ser dette på TV. De er gode, men jeg ser det ikke som umulig at vi kan slå dem i løpet av vinteren. De har mange utøvere på høyt nivå som pusher hverandre, sier Lotta Udnes Weng til NRK.

Johaug ute i kvartfinalen

Therese Johaug greide akkurat å ta seg videre til kvartfinalen i dagens sprint, men der ble det bråstopp. Johaug falt fra allerede tidlig, og var rett og slett sjanseløs og endte sist i feltet.

SPOTSNYHETENE: Therese Johaug hang ikke med i kvinnenes kvartfinale i Ruka, fredag. Video: NRK / Dagbladet Vis mer

Tiril Udnes Weng, Hedda Østberg Amundsen, Anna Svendsen og Mathilde Myhrvold røk også ut i kvartfinalen.

Johaug tar med seg to bonuspoeng inn til konkurransene lørdag og søndag. Lørdag står 10 kilometer klassisk på programmet i Ruka-trippelen, mens de går 10 kilometer fri søndag.

De to løpene teller, med dagens sprint, inn i en minitour.

- Det var hardt. Jeg går mot sterke sprintere. Jeg greide ikke å dra med meg farten over kulen, og da får de en luke. Den greide jeg ikke å tette. I dag var jeg ikke bedre, sier Johaug til NRK.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer