TAP: Mike Jensen og Rosenborg fikk stryk av RB Leipzig på Lerkendal Stadion.
Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
TAP: Mike Jensen og Rosenborg fikk stryk av RB Leipzig på Lerkendal Stadion. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpixVis mer

Rosenborg - RB Leipzig:

Ydmyket på Lerkendal

- Pinlig, mener TV 2-ekspert etter 1-3-tap.

  • RBK - RB Leipzig 1-3 (0-1)

TRONDHEIM (Dagbladet): Rundspilt og null poeng.

Rosenborg gikk på et nytt tap i Europaligaen i høstmørket på eget gress. RB Leipzig var klart best på Lerkendal og vant 3-1. Dette til tross for at de tilreisende stilte b-preget.

RBK var aldri i nærheten av å ta poeng, der Jean-Kévin Augustin, Matheus Cunha og Ibrahima Konate fikset seier til gjestene. RBK-innbytter Issam Jebali pyntet på resultatet foran 11 400 tilskuere i Trondheim. Men til ingen nytte.

RBK var minst ett hakk for små gjennom hele kampen. Trønderne ble fraløpt, tapte dueller og klarte aldri sette de tyske energibuntene under press. De Red Bull-inspirerte oksene fra Øst-Tyskland stanget mot RBK-forsvaret gjennom nesten hele kampen - og det kunne fort blitt et styggere tap for Rosenborg.

- De var på et annet nivå, og vi var sjanseløse, sa trener Rini Coolen til TV2 etter kampen. Han la litt av skylda på at RBK ikke hadde alle spillerne tilgjengelig til kampen.

- Vi merket at vi manglet fem spillere. Jeg sier ikke at de andre spillerne er gode nok, men dette er et annet nivå – et nivå vi vil nå.

Trønderne åpnet i Europaligaen med 0-1-tap for Celtic i første runde. Nedturen fortsatte i kveld. RBK er sist i gruppa med null poeng, Leipzig og Celtic har tre. Salzburg står med seks poeng etter 3-1-seier mot skottene i kveld.

Sliter i Europa

Rosenborg sliter i motvind i Europa. I 2015 slet RBK veldig i gruppespillet med bare to uavgjort og fire tap. I 2016 røk trønderne allerede i kvalifiseringen. I fjor var det hakket bedre med én seier, to uavgjort og tre tap.

Årets gruppespill er innledet med tap og tap - uten en eneste scoring. Det betyr at RBK har én seier på 14 kamper i gruppespillet, og det går lang tid mellom hver europeiske skalp.

Den ene seieren i gruppespillet de siste tre åra kom hjemme mot Vardar fra Makedonia i fjor høst.

Rundspilt

I kveld gikk RBK ut i en 4-3-3-formasjon ville framstå mer offensive enn mot Celtic sist kamp. Det var nære å gi uttelling etter bare to minutter, men en heading fra Yann-Erik de Lanlay gikk rett utenfor.

Nærmere kom aldri Rosenborg i 1. omgang og hvittrøyene ble til tider rundspilt de første 45 minuttene.

Etter 12 minutter tok Leipzig ledelsen. En lang pasning ble spilt opp på Jean-Kévin Augustin som vendte bort RBK-back Alex Gersbach inne i 16-meteren. På enkelt vis satte Augustin inn 0-1. Scoringen kom etter en svak involvering av Gersbach som havnet veldig på etterskudd.

- Klasseforskjell og pinlig for Rosenborg, oppsummerte TV 2s Jesper Mathisen i pausen på stillingen 0-1, der hjemmelaget faktisk var heldige som ikke lå under mer.

RB Leipzig spilte seg til flere store sjanser og kunne fort satt både to og tre baller i nettet. Keeper André Hansen fikk en travel kveld på jobb.

I andre omgang satte Konate og Cunha inn 0-2 og 0-3. Begge ganger etter svakt forsvarsspill. Først etter en corner som RBK aldri klarte å klarere. Etterpå satte Cunha inn 0-3 etter at RBK-spillerne var statister.

Jebali reduserte til 1-3 med rundt et kvarter igjen å spille, men det ble bare et trøstemål.

Overraskende uttak

Leipzig dro til Trondheim uten to skadde profiler i midtbanespiller Kevin Kampl (forkjølelse) og playmaker Emil Forsberg (lysketrøbbel). I tillegg valgte laget å starte med stjerneangriperne Timo Werner og Yussuf Poulsen på benken.

Det må sies å være et overraskende trekk fra manager Ralf Rangnick som før kampen snakket om hvor viktig det var å vinne.

Men de tyske vikarene takket for tilliten ved å feie RBK av banen.

- De sparte noen av de beste spillerne, og vi må erkjenne at de var bedre enn oss. Nå ser vi hvor lista ligger i Europa, sa Mike Jensen til TV2 etter hjemmetapet.

Neste kamp for Rosenborg er Sandefjord i Eliteserien søndag.