Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ydmyket stjerne: - Best på banen

Martin Ødegaard kåres til banens beste spiller flere steder. Det sier landslagsassistent Per Joar Hansen seg enig i.

DOMINERTE: Martin Ødegaard storspilte mot Atletico Madrid. Nordmannen hylles etter kampen. Foto: NTB Scanpix
DOMINERTE: Martin Ødegaard storspilte mot Atletico Madrid. Nordmannen hylles etter kampen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Dette er en kamp som definerer veien videre for han, og er et nytt steg i karrieren, mener assistenttrener på landslaget, Per Joar Hansen.

Han satt klistret til skjermen da Martin Ødegaard scoret det første av Real Sociedads mål i 2-0-seieren over den spanske serielederen, Atlético Madrid.

- Han møter meget gode spillere i kveld. Jan Oblak i mål, på midtbanen har han mye å gjøre med Saúl Ñíguez og Koke, også er det João Félix og Diego Costa. Dette er verdensspillere, men Martin er mye bedre enn alle de i kveld. Jeg bruker å si at uansett hva du driver med, om det er musikk eller teater, så handler det om å få det til å se lett ut. Og det gjør han, skryter «Perry».

På sosiale medier går en video hvor nordmannen spinner rundt med Ñíguez sin rundgang. Ødegaard selv var også svært fornøyd etter å ha senket storklubben.

- Å score her, det første målet på ny stadion, er stort. Jeg er veldig fornøyd. Vi ga fansen det de fortjente i dag, sier han til TV 2.

Se scoringen her:

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 511643145


Varnish cache server

HISTORISK: Martin Ødegaard (20) ble første målscorer på Real Sociedads nyoppussede arena. Det skjedde mot serieleder Atlético Madrid. Video: Strive Vis mer

- Tatt sjumilssteg

Landslagsassistenten beskriver kveldens oppgjør som «en brytekamp» de første 20 minuttene. Deretter mener Hansen at det var «La Real» som var det førende laget, med Ødegaard i en svært sentral rolle.

- Du ser at Sociedad-spillerne leter etter han. Det er tydelig at han er først i hierarkiet. Han har satt seg i respekt, mener 53-åringen.

Etter at Ødegaard entret verdensscenen allerede som 15-åring, forsvant han litt fra radaren for det internasjonale fotballpublikummet i noen år. Forrige sesong fikk han sitt ordentlige gjennombrudd i en toppliga, da han herjet for Vitesse og havnet på årets lag i Eredivisie. Hansen mener at Ødegaard har vært Sociedads beste spiller i samtlige fire ligakamper så langt, og er imponert over stegene han har tatt.

- Han har tatt sjumilssteg. Han har utviklet en stor motor, og tar løpene defensivt. Han hjelper laget i etablert spill, og gjør seg spillbar. Han har også jobbet mye med sluttproduktet. Han har kanskje litt flaks i kveld, men den får han fordi han stadig vekk tar løpene inn i 16-meteren.

Ødegaards mål kom etter at han dro seg fri inne i 16-meteren og avsluttet via et bein og i mål. Hansen observerte også med glede at 20-åringen hadde forbedret et spesielt område fra landskampen mot Sverige.

- I kveld slo han også gode dødballer. Mot Sverige var de for dårlige, smiler treneren.

- Banens beste

«Perry» er ikke alene om la seg imponere av Ødegaards prestasjon mot Atlético Madrid.

Det respekterte statistikknettstedet whoscored.com kårer Ødegaard til kampens beste spiller. Han får 8,2/10 på børsen.

Den spanske storavisa Marca er av samme oppfatning. Ødegaard får tre av tre mulige stjerner. - Ødegaard var briljant gjennom hele kampen, skriver avisa. Også keeper Miguel Angel Moya og den spanske landslagsspilleren Mikel Oyarzabal får tre stjerner på børsen.

Spanske AS mener Ødegaard spilte «en stor kamp». «En suksess med nordisk preg», skriver Expressen. Svenske Alexander Isak var delaktig i den andre scoringen.

ESPN-journalisten David Cartlidge hyller nordmannen på Twitter:

- Nok en imponerende kamp av Ødegaard. Det har vært tilfellet i hver kamp denne sesongen. Innflytelsen hans på laget er enorm allerede, og fysikken hans er helt latterlig, mener han.

- Ødegaard fortsetter å blende, skriver Semra Hunter, som jobber for La Ligas egen TV-kanal.

Tror Madrid henter ham tilbake

Ødegaard er i utgangspunktet på utlån til Real Sociedad i to sesonger. TV 2s Jesper Mathisen føler seg sikker på at Real Madrid henter ham tilbake om han fortsetter på samme måte.

- Ødegaard har vært stor i kveld, og se på de touchene før scoringen. Briljant! Fortsetter han på dette nivået er det bare å glede seg til å se Ødegaard for Real Madrid neste sesong, for dette er rett og slett enormt imponerende! Han styrer butikken mot et av verdens beste lag, skryter TV 2s Jesper Mathisen på Twitter.

I TV 2s Premier League-studio skrøt dagens gjest, Gary Neville, av nordmannens scoring.

- Det er fantastisk. Jeg skjønner viktigheten for Norge i å ha spillere i store ligaer og Ole (Gunnar Solskjær) i Manchester. Han (Ødegaard) har gode kvaliteter og selvtillit. Atlético Madrid er ikke et enkelt lag å spille mot.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media