Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ye slår tilbake mot dopingbeskyldninger

- Har et klart standpunkt mot doping.

SLÅR TILBAKE: Kinas 16-årige supersvømmer Ye Shiwen avviste mandag kategorisk antydninger om at hun har dopet seg til suksessen. Foto: EPA/HANNIBAL/NTB Scanpix
SLÅR TILBAKE: Kinas 16-årige supersvømmer Ye Shiwen avviste mandag kategorisk antydninger om at hun har dopet seg til suksessen. Foto: EPA/HANNIBAL/NTB Scanpix Vis mer

Kinas 16-årige supersvømmer Ye Shiwen avviste mandag kategorisk antydninger om at hun har dopet seg til suksessen.

- Det kinesiske svømmelaget har et klart standpunkt mot doping, så det er ikke noe problem, sa hun etter at alt fra antydninger til rene beskyldninger ble rettet mot henne i kjølvannet av lørdagens superløp på 400 meter medley.

Da svømte hun raskere enn de beste mennene i den avsluttende frisvømmingen.

- Yes tid i fristildelen er knapt troverdig, skrev avisen The Times, som bemerket at ungjenta er tidligere lagvenninne av Li Zhesi, som er utestengt for bruk av EPO.

- Kinesisk svømming har en slik skammelig dopinghistorie at alle bemerkelsesverdige prestasjoner fra deres utøvere uunngåelig møtes med skepsis, skrev Daily Telegraph.

- En eim av skilpaddeblod i vannet, meldte tabloiden Daily Mail. «Skilpaddeblod» var det kinesiske trenere tidlig på 1990-tallet forklarte framgangen med da åpenbart dopede utøvere gjorde rent bord i svømming og friidrett.

Den kjente dopingjegeren Arne Ljungqvist, som er leder for IOKs medisinske kommisjon, synes det er trist at det antydes at Ye er dopet.

- At en ekstraordinær prestasjon umiddelbart mistenkeliggjøres er i strid med alt som gjør idretten fascinerende, og det er trist. Så lenge det ikke er grunn til annet, applauderer jeg sterke prestasjoner, sier han.

Kirsty Coventry, som er en av Yes konkurrenter, sier at den kinesiske svømmesuksessen er et resultat av mange års svært seriøs satsing etter at Beijing ble tildelt OL.

- Nå begynner vi å se effekten av alt arbeidet de gjorde, sier hun.

Ye har mer på lager i OL. Mandag kveld noterte hun årsbeste i verden med 2.08,39 på 200 meter medley, og hun blir stor favoritt i finalen tirsdag.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media