Yggeseth er mektig irritert

Hoppkomiteen i FIS vurderer å forandre hele dommeropplegget etter at Sigurd Pettersen lørdag - i manges øyne - ble snytt for førsteplassen grunnet en streng dommeravgjørelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hoppkomitéformann i det internasjonale skiforbundet (FIS), Torbjørn Yggeseth, er mektig irritert over den norske dommerens avgjørelse av Pettersens kjempehopp på 135,5 meter lørdag. Hoppdommer Anton Dahl ga nemlig den nye, norske hoppkometen karakteren 17, etter å ha trukket Pettersen 2,5 poeng for nedslaget og et halvt poeng for svevet. De andre dommerne ga Pettersen 19,5, 19 og 18,5.

Vanskeligere

- Pettersen var trang i nedslaget. Det vil si at det ene beinet ikke var mye foran det andre. Men selve bevegelsen i nedslaget var god. Derfor mener vi det er et nedslag som bør trekkes 0,5 til ett poeng for, og ikke 2,5 som den norske dommeren presterte å gjøre, sier Yggeseth til Dagbladet.

- Vi har et dommerreglement og arrangerer ofte internasjonale dommerkurs. Likevel er det noen som ikke klarer å samordne forståelsen av disse reglene. Dette gjelder ikke bare Dahl, men også resten av den norske dommerstanden, legger han til.

Han understreker at dommerne har en mye vanskeligere og mer omfattende oppgave i dag enn tidligere. Blant annet fordi det hoppes mye lengre i dag enn da for eksempel Birger Ruud herjet på som verst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer