Yggeseth kan trekke seg

Men det har ingenting med kvinnelige hoppere å gjøre.

Thorbjørn Yggeseth kan komme til å trekke seg fra jobben som leder av hoppkomiteen i Det internasjonale skiforbundet (FIS) til sommeren.

- Dersom jeg skal fortsette, må jeg trues til det, sier Yggeseth i en kommentar til Aftenposten tirsdag.

Komitélederen har fått mye pepper den siste tiden. Årsaken er det standpunktet han har tatt om at kvinnelige hoppere ikke skal gis tillatelse til å sette utfor i skiflygingsbakker.

Men 69-åringen sier at det ikke har noen sammenheng med at han trekker seg.

- Det er ikke helt bestemt at jeg trekker meg. Det kommer an på omstendighetene og hva som skjer på kongressen i Miami, sier Yggeseth til NRK tidlig tirsdag morgen.

Han innrømmer at han var inne ved tanken på å trekke seg fra lederjobben i FIS' hoppkomité både for fire og to år siden også.

- Hva jeg endelig kommer til å bestemme meg for å gjøre har overhodet ingenting med saken om de kvinnelige hopperne å gjøre, slår Yggeseth fast overfor NRK. Dermed er det fortsatt et åpent spørsmål om han trekker seg frivillig eller ikke, selv om uttalelsene hans til Aftenposten kan tyde på noe annet.

NTB

SER DET AN TIL SOMMEREN: Torbjørn Yggeseth, her fotografert i Kulm i Østerrike, trekker seg sannsynligvis fra FIS-toppvervet i sommer.